Fudbal

TADIĆU, MAJSTORE! Kapiten ZAPUŠIO usta kritičarima, sad svi mogu da vide ko je glavni KRIVAC za probleme Ajaksa!

Autor Nemanja Stanojčić

Dušan Tadić proigrao je ponovo posle otkaza za trenera Alfreda Šrojdera i dolaska Džona Heitinge.

Izvor: Profimedia

Dušan Tadić ponovo igra na vrhunskom nivou! Od momenta kada je trener Alfred Šrojder dobio otkaz kapiten Ajaksa je pokazao svima ko je bio glavni krivac za probleme u klubu. Na dve utakmice Srbin je postigao dva gola i upisao tri asistencije i obradovao sve, na čelu sa privremenim šefom struke Džonom Heitingom.

U ubedljivoj pobedi na gostovanju protiv Kambura (5:0) srpski reprezentativac je u 16. minutu pogodio za vođstvo (1:0), a onda je u 34. minutu bio asistent za Stivena Bergjusa kome je to bio drugi pogodak na meču. Konačan rezultat postavio je Brajan Brobi golovima u 79. minutu i u nadoknadi. Tadić je tako na pravi način zapušio usta kritčarima, poput Veslija Snajdera koji je tražio da se on izbaci iz tima..

Ajaks se ovom pobedom ponovo uključio u borbu za titulu, ima 40 bodova, dva manje od prvoplasiranog Fejenorda koji ima i meč manje. Što se Tadića tiče, svakako najveća promena koju je Heitinga napravio je to što ga je vratio na svoju poziciju na kojoj ima više prostora za igru i kreaciju. Šrojder ga je "gurao" na mesto desnog krila.