Fudbal

POGLEDAJTE TAJ SKOK, TO NIKAD NISAM VIDEO! Cela Italija ostala BEZ TEKSTA zbog ovog gola novog šampiona!

Autor Mladen Šolak

Spektakularan pogodak napadača Napolija ostavio trenera bez teksta.

Izvor: YouTube/SerieA

Napoli je pobedio Speciju u gostima 3:0 i nastavio da gazi ka tituli petim trijumfom u nizu. Dok se iz nedelje u nedelju bliži veliko slavlje u Napulju, postaje sve očiglednije da će napadač Viktor Osimen biti jedan od najzaslužnijih za šampionsku paradu. Fenomenalni strelac iz Nigerije ponovo je zablistao i ovog popodneva, dao dva gola, a posegbno je zablistao kada je napravio spektakularan potez i u 69. minutu odlučio pobednika.

Lopta je letela visoko, Osimen je skočio iz mesta sa dve noge i prelako nadskočio i čuvara i golmana. Pokazao je spektakularne atletske sposobnosti i oduševio trenera Lučana Spaletija. "Nikad nisam video onakav skok iz mesta. To je poluskok iz mesta, sa dve noge... Obično to uradite iz pokreta, ali ovako, sa dva stopala na zemlji... Neverovatna je to stvar. Vidi dokle je skočio. Bravo Osimen!", rekao je Spaleti.

Napoli posle 21 odigrane utakmice ima čak 56 osvojenih bodova - 16 više od prvog pratioca Intera, koji ima i odigrani meč manje. Osimen (24) postigao je 17 golova u svim takmičenjima, a 16 u Seriji A i prvi je strelac prvenstva ispred napadača Atalante Ademole Lukmana, koji je dao 12 golova. A Nigerijac je i prošle nedelje oduševio sve sjajnim golom.