Najnovija vest

DRAMA - TRAGA SE ZA FUDBALEROM ISPOD RUŠEVINA, ALI ON NIJE MRTAV: Mediji preneli lažnu vest, oglasio se predsednik!

Autor Nikola Lalović

Za sada se ništa ne zna o Ahmetu Ejupu Turkaslanu, ali nema potvrde da je mrtav, mada su to brojni mediji preneli.

Izvor: Youtube/ Mustafa Yasan

Razorno zemljotresi su pogodili Tursku, a među zatrpanima u ruševinama brojnih gradova našli su se i sportisti. Traga se za golmanom Malatije Ahmetom Ejupom Turkaslanom, ali vesti da je mrtav nisu tačne, javili su iz kluba. 

"Vesti da je Ahmet Ejup Turkaslan mrtav nisu tačne. Posle zemljotresa se traga za njim i nadamo se da ćemo dobiti dobre vesti", izjavio je za Turske medije predsednik Malatijaspora Ahmet Jaman

Za sada se zna da je njegova supruga na sreću izvađena iz ruševina, a iako je povređena uspela je da preživi. To je otkrio trener Jilmaz Vural:

"Dao sam timu dva dana slobodno nakon utakmice i mnogi igrači nisu u Malatiji. Samo je naš drugi golman Ahmet Ejup Turkaslan bio na mestu nesreće, a njegovu ženu su spasili. Skrhan sam", rekao je on.

Ispod ruševina se našlo čak 40 rvača, a traga se i za nekadašnji fudbalerom Čelsija i Njukasla Kristijanom Atsuom. 

Razorni zemljotresi jačine između sedam i osam stepeni Rihtera pogodili su južnoi deo Turske i Siriju, a posledice zemljotresa osetili su se na Kipru, u Egiptu, Iraku, Izraelu, Jordanu... Za sada je utvrđeno preko 1.300 žrtava i taj broj konstantno raste. Pogledajte slike posledica razaranja u Turskoj: