Odlazi

U ZVEZDI OSTVARIO SAN U LIGI ŠAMPIONA, A SADA - RASTANAK! Na Marakani uzeo 3 titule, ove penale mu NIKAD neće zaboraviti

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda je dovela veliko pojačanje u odbrani, zato Radovan Pankov ide na šest meseci.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je krenula da smanjuje svoj igrački kadar, pa je tako posle El Fardu Bena, Nemanje Motike, Seku Sanoga i Andreja Đurića ekipu napustio Radovan Pankov. Iskusni štoper je otišao na šestomesečnu pozajmicu u Čukarički. 

Pankov koji je za Crvenu zvezdu upisao 115 nastupa nije se naigrao ove sezone pored Aleksandra Dragovića, Strahinje Erakovića i Nemanje Milunovića, a sada kada je u tim stigao i Uroš Spajić još je manja šansa da se ustali u ekipi. 

On će do kraja sezone sa Čukaričkim voditi borbu za mesto u Evropi, a nakon Vojvodine, Urala, kiparskog AEK-a, Radničkog iz Niša i Crvene zvezde ovo će mu biti šesti klub u karijeri. 

Crvena zvezda će morati da sačeka još neko vreme da se iskusni reprezentativac Srbije Spajić vrati u pun ritam, dok će se Pankov u Čukaričkom boriti za minute i probaće da pomogne "brđanima" da se domognu mesta u Evropi naredne sezone. 

Sa crveno-belima 27-godišnji defanzivac ima tri osvojene titule i dva osvojena kupa, a najveći uspeh u karijeri mu je titula šampiona sveta sa U20 reprezentacijom Srbije osvojena 2015. godine na Novom Zelandu. U dresu Crvene zvezde dosanjao je san da sa crveno-belima nastupi u Ligi šampiona, 2019/20. U meču protiv Kopenhagena u Danskoj čuvao je snažnog Senegalca Damea N'Doja, a onda je hladnokrivno realizovao odlučujući jedanaesterac u penal-seriji u kojoj su crveno-beli izborili plasman u plej-of. Dva puta je bio precizan u penal-seriji i oba puta je šutnio iznenađujuće hladnokrvno. Prisetite se:

Kopenhagen Zvezda
Izvor: YouTube/Aleksandar Tucakovic