Fudbal

KATASTROFA TIMA DEJANA STANKOVIĆA U 99. MINUTU! Poslednje sekunde otkucavale, a onda je Sampdorija OPET strašno kiksnula

Autor Mladen Šolak

Sampdorija ponovo nije pobedila. Ispustila je pobedu protiv Monce u gostima.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Sampdorija Dejana Stankovića odigrala je samo 2:2 protiv Monce u gostima i doživela još jedan bolan udarac u borbi za opstanak. Posao joj postaje sve teži jer joj fali čak osam bodova da dostigne prvi tim iznad zone ispadanja, a ovog ponedeljka imala je ogromnu šansu da smanji taj "minus", ali nije uspela jer je primila kobni gol u 99. minutu - iz penala koji je, utisak je, opravdano dosuđen.

Defanzivac Sampdorije Nikola Muru vukao je rukama protivnika u kaznenom prostoru (na slici), sudija Danijele Čifi pokazao je na belu tačku, a sa nje je domaćin ipak izbegao poraz. Strelac odlučujućeg gola bio je Mateo Pesina, koji je još jednom obradovao navijače domaćih i rastužio Dejana Stankovića.

Tim srpskog trenera je pretposlednji na tabeli sa 10 bodova, a za beg iz zone ispadanja mora da nadoknadi čak osam poena zaostatka za Specijom. Ta razdaljina sve je teže dostižna i zbog toga je Stanković samo utonuo u sedište kada je video kako je njegov tim ispustio pobedu. Napadač Sampdorije Manolo Gabijadini dao je dva gola, za vođstvo 1:0 u 12. minutu i za 2:1 u 58, ali Đenovljani nisu uspeli da izdrže do kraja i da pobede posle mesec dana. To što su prekinuli seriju neuspeha od čak pet vezanih poraza u dva takmičenja mala je uteha za Stankovića i ekipu. Pogotovo kada se zna da u sledećem kolu u Đenovu stiže Inter nakon trijumfa protiv Milana u derbiju, a onda i Bolonja, koja je u ovom kolu savladala Fiorentinu u gostima.