Puni se kasa

MONDO: ZVEZDA ZARADILA 400.000 EVRA! Egzodus na Marakani, četvrti odlazak za 72 sata - prodali Milojevićevog "ljubimca"

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda u nastavak sezone ulazi bez Ibrahima Mustafe koji se naigrao tokom jeseni.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je vrlo aktivna u završnici prelaznog roka, ali kada su odlasci u pitanju. U poslednja 72 sata ostali su bez četvorice fudbalera pošto je posle odlazaka Nemanje Motike, Radovana Pankova i Zorana Popovića na pozajmice - direktan transfer ostvario Ibrahim Mustafa.

Fudbaler iz Gane, koji je na iznenađenje mnogih tokom jeseni i na pripremama u Turskoj imao više nego solidnu minutažu, prodat je u austrijski LASK. Prema saznanjima koje ima MONDO, Crvena zvezda će od ovog posla inkasirati 400.000 evra, bez procenata od dalje prodaje, šti je i više nego dobar posao ako se uzme u obzir da je ofanzivni deo tima popunjen i da bi Mustafina vrednost teško rasla u polusezoni u kojoj se igra samo na dva fronta.

Mustafa je u Crvenu zvezdu stigao u januaru 2020. godine kao talenat primećen u Gani, da bi igrajući za mladi tim, pa Zlatibor, Sremsku Mitrovicu i Novi Pazar, obezbedio sebi i poštovanje Dejana Stankovića. Dobio je priliku na desnom krilu, što je trend koji je nastavio i Miloš Milojević kome je postao ljubimac, pa smo ga čak često viđali i u završnicama evropskih utakmica. Na jednoj od njih, protiv Trabzona, doneo je i asistenciju sa klupe u jednoj od najgorih utakmica Zvezde u poslednjoj deceniji.

Ukupno, Mustafa je za Crvenu zvezdu odigrao 19 utakmica i na njima je upisao tri asistencije, dok smo ga tokom priprema u Turskoj videli i u špicu gde se nije proslavio. Upravo posle toga, Crvena zvezda je angažovala Marka Rakonjca, pa se "zatvorio" prostor da doprinese na ovoj poziciji.