Tuga!

SUPRUGU SPASLI, ON OSTAO POD RUŠEVINAMA: Ovo je preminuli turski golman - trener na televiziji zaplakao zbog smrti!

Autor Dušan Ninković

Potvrđene su vesti da je Ahmet Ejup turkaslan preminuo u zemljotresu.

Izvor: Youtube/ Mustafa Yasan

Tragične vesti iz Turske pogodile su čitav fudbalski svet. Poznati golman Ahmet Ejup Turkaslan (28) pronađen je mrtav ispod ruševina nastalih nakon zemljotresa koji je u ponedeljak ujutru pogodio Tursku. Nešto ranije spasioci su pronašli njegovu suprugu i uspeli da joj pomognu, ali za Turkaslana nije bilo spasa.

Njegov usmrt potvrdio je trener Jilmaz Vural koji se uživo uključio u televizijski program sa novim informacijama o potrazi. Njih dvojica su sarađivali u Malatiji poslednjih nekoliko nedelja, pošto je iskusni turski trener krajem 2022. godine preuzeo ovaj klub. Ahmet Ejup Turkaslan bio je u klubu od leta 2021. godine, ali nije često imao priliku da brani...

On je u Malatiji upisao tek šest nastupa, od kojih su dva bila u tekućoj sezoni. Bio je izbor trenera Malatije na mečevima Kupa Turske, dok u prvenstvu nije zabeležio nijedan nastup u sezoni. Ipak, njegov uticaj bio je velik. Iskustvom koje je sticao u brojnim klubovima ubedio je čelnike da može da bude idealan za ulogu rezervnog golmana - neko ko neće praviti problem kada nije među stativama, ali je i dovoljno pouzdan da istrči na teren kada se to od njega traži.

Turkaslan je ponikao u redovima Gazijantepa, a seniorsku karijeru gradio je u Bugsašu, Osmanlisporu, Ankarasporu i Umranijesporu. Gotovo čitavu karijeru proveo je u drugom i trećem rangu turskog fudbala, a uspeo je da upiše i četiri nastupa u najjačoj ligi. Dva puta kao član Osmanlispora i dva puta kao član Malatije branio je protiv nekih od najboljih klubova u Turskoj.

Počivaj u miru, Ahmete!