Fudbal

JUVENTUS JE MOĆAN KAD JE SRPSKI! Dušan i Filip GAZE na jugu Italije - "Stara dama" se konačno smeje! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Juventus je razbijao Salernitanu, a golove su postizali samo srpski asovi - Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Izvor: Profimedia

Juventus je razbio Salernitanu u gostima, a strelci golova za ubedljivo vođstvo tima iz Torina (3:0) bili su Srbi - dvostruki strelac, centarfor Dušan Vlahović i sjajni krilni napadač Filip Kostić. Reprezentativci naše zemlje su odučili pobednika do 47. minuta utakmice i doneli navijačima Juvea konačno malo oduška, posle katastrofalnog početka 2023. Podsetimo, njihov klub je kažnjen oduzimanjem čak 15 bodova, zbog čega će izvesno ostati bez Lige šampiona sledeće sezone, a uz to je i vezao loše rezultate u Seriji A - 1:5 protiv Napolija, 3:3 protiv Atalante i 0:2 protiv Monce, koja je i u prvom delu sezone šokirala tim Maksa Alegrija.

Konačno oporavljeni Vlahović dao je prvi gol iz penala u 26. minutu, čime je konačno pogodio u Seriji A nakon skoro četiri meseca. Prethodni put bio je strelac još 15. oktobra u gradskiom derbiju protiv Torina, kada je doneo pobedu 1:0, a od tada je odigrao samo dva meča zbog povrede primicača i prepona. Ovako je Dušan pogodio za "Staru damu" sa bele tačke, nakon penala koji je iznudio Juventusov tinejdžer, Fabio Mireti (19). Pregovarali su Vlahović i Argentinac Anhel Di Marija pre jedanaesterca, a onda je loptu uzeo Beograđanin i savladao golmana domaćih, čuvenog Meksikanca Giljerma Očou (37).

Dušan Vlahović
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Vlahovića je konačno "išlo" na terenu posle mnogih muka, pa se u 45. minutu njegov šut pretvorio u asistenciju za Filipa Kostića. Nakon centaršuta Francuza Adrijana Rabioa, lopta je završila kod Kostića, a on je poslao u mrežu za 2:0 za favorita pred poluvreme. Pogledajte i taj pogodak: 

Filip Kostić gol Juventus
Izvor: YouTube/TV Arena sport

U istom ritmu Vlahović je nastavio i početkom drugog dela meča, jer je u 48. minutu mladi vezista Juventusa Nikolo Fađoli savršeno poslao loptu ka Srbinu, a on je "egzekucijom" sigurno odlučio pitanje pobednika. Očoa se bacio, ali ni u najboljim danima ne bi uspeo da odbrani ovaj Dušanov udarac. Pogledajte:

Dušan Vlahović
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Posle košmarnog početka godine, ova noć u Kampanji delovala je lekovito i za igrače i za navijače Juventusa. Kostić je posle sjajnog nastupa otišao na zasluženi odmor u 62. minutu, kada je Alegri umesto njega uveo Huana Kvadrada, a Vlahoviću je dao još vremena da konačno oporavljen uživa na terenu.      

Juventus se ovim trijumfom popeo na 10. mesto tabele, sa i dalje ogromnih 13 bodova zaostatka za Lacijom, koji je četvrtoplasirani i zauzima poslednje mesto koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona.