HIT!

PREŠS UČE-ČUKVU UGVU HOĆE DA IGRA ZA BOSNU: Ako treba DOKAZ da može, dovoljne su ove reči - "Najviše volim sirnicu"

Autor Milutin Vujičić

Fudbaler Ajaksa želi da nastupa za Bosnu i Hercegovinu ubuduće.

Izvor: YouTube/Ajax/Screenshot

Jedan od najtalentovanijih igrača u akademiji Ajaksa, inače najboljoj školi fudbala na svetu, zove se Prešs Džoel Uče-Čukvu Ugvu i verovali ili ne ima mogućnost da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ugvu ima samo 16 godina i igra na poziciji štopera u U17 selekciji Ajaksa, a zbog porekla svoje majke u budućnosti bi mogao da obuče dres "zmajeva", ako naravno to bude želeo jer ima opciju i da igra za Nigeriju, Holandiju i Nemačku.

Majka mu je odrasla u Nemačkoj, ali je poreklom iz BiH, dok je otac Nigerijac. Mladi fudbaler se oduvek interesovao za svoje korene i zna i poneku reč na srpskom, dok voli i balkanske specijalitete: "Mama mi stalno pravi našu hranu. Baš juče su na meniju bili ćevapi i pasulj. Ipak, najdraže naše jelo mi je pita, sirnica naravno", rekao je Ugvu za "SportSport.ba".

Istakao je da "želi da igra za Bosnu i Hercegovinu", ali da još nije upoznao nikoga iz reprezentacije "zmajeva" i nada se da će mu se ta želja ispuniti: "Najdraži fudbaler mi je Edin Džeko i nadam se da ću ga uskoro upoznati. Znam naš jezik, ne baš savršeno ali pričam sa mamom. Još ne znam da pišem, ali se trudim".

Prešs Ugvu je dodao i da ga do sada niko iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije kontaktirao, ali bi se sigurno odazvao ako bi poziv stigao.