Sudbina!

OGNJEN VRANJEŠ IZBEGAO ZEMLJOTRES U TURSKOJ! Najviše pogođen grad u kojem je živeo - sudbina umešala prste!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Borca i Crvene zvezde zbog povrede napustio Tursku, a grad u kojem je živeo strašno je pogođen.

Izvor: MN Press

Zemljotres koji je u ponedeljak ujutru pogodio Tursku i Siriju napravio je ogromnu materijalnu štetu i odneo na hiljade života - među njima i neke sportiste, a nekadašnji fudbaler Zvezde sticajem okolnosti izbegao je tragediju. bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ nije bio u Turskoj prethodnih dana jer se od povrede koju vuče oporavlja u rodnoj Banjaluci!

Tako je Vranješ, inače fudbaler Hatajspora za koji nastupa i Kristijan Atsu, malo pre zemljotresa napustio područje koje je najviše pogođeno. Brojni saigrači Ognjena Vranješa prethodnih dana doživeli su pravi pakao jer nisu znali šta se dešava u gradu i da li su njihove porodice na bezbednom nakon što je zemljotres razorne jačine pogodio grad. 

Sve to teško je palo i Vranješu koji se oglašavao na društvenim mrežama. On je na svom Instagram profilu postavljao "storije" u kojima pruža podršku ljudima u ugroženom području, dok se nalazio u rodnom gradu. Ognjen je na meču Hataja i Galatasaraja zaradio povredu zbog koje je morao da poseti lekara, a nakon što je prve preglede obavio u Turskoj doputovao je u Banjaluku gde nastavlja sa terapijama.

Inače, Ognjen Vranješ je u Hataj stigao na početku sezone i u jesenjem delu prvenstva odigrao je 15 prvenstvenih mečeva. Poslednji put na terenu je bio 14. januara, a ugovor sa turskim klubom prethodnog leta potpisao je do 2025. godine. Ovo je drugi mandat borbenog defanzivca u turskom fudbalu, pošto je ranije u karijeri već nastupao za Elazigspor i Gazijantep.

Vranješ je poznat po velikom broju klubova za koje je nastupao. Počeo je u Borcu iz rodne Banjaluke, pa prešao u Crvenu zvezdu, a zatim bio na pozajmicama u Napretku iz Kruševca i Šerifu iz Tiraspolja. nosio je dresove Krasnodara, Alanije, Sportinga iz Hihona, Toma, AEK-a, Anderlehta i Šarloa, dok se prethodnog leta nije vratio u Tursku.