ODLUČENO

NESTAO IM FUDBALER, DIREKTOR POD RUŠEVINAMA... Turski klub ODUSTAO od sezone, možda će i tim Lazara Markovića

Autor Milutin Vujičić

Očekivana odluka kluba iz Antakije koju su pogodili zemljotresi, a možda im se pridruži i Gazijantep.

Izvor: Profimedia

Turski klub Hatajspor povukao se iz Superlige Turske nakon serije zemljotresa koje su pogodile ovu zemlju. Upravo je Antakija, grad iz koga dolazi Hatajspor, najgore prošao u stravičnim zemljotresima na jugu zemlje u kojima je skoro 20.000 ljudi izgubilo život i u ovom trenutku niko više ne razmišlja o fudbalu.  Njihov fudbaler Kristijan Atsu i dalje se vodi kao nestao, iako je bilo tvrdnji da je pronađen, dok je i sportski direktor Taner Šavut zarobljen ispod ruševina i još nije lociran.

Ovo verovatno neće biti kraj pošto se spekuliše i da bi Gazijantep, klub iz istoimenog grada koji su takođe pogodili zemljotresi, mogao da odustane od takmičenja u turskom prvenstvu. Za njih nastupaju dvojica srpskih fudbalera Marko Jevtović i Lazar Marković koji pukom srećom nisu bili u Gazijantepu u vreme potresa.

"Hatajspor je poslao pismo i obavestili su nas da ove sezone više neće igrati prvenstvene utakmice", poručeno je na konferenciji za medije i objašnjeno da će uprkos svemu Gazijantep i Hatajspor i naredne godine biti članovi prvog ranga, odnosno da njihovo pravo na učešće neće biti osporavano jer imaju opravdane razloge da ne igraju više ove sezone. Na to za sada nisu reagovali ostali klubovi iz Turske i verovatno će se solidarisati sa njima.

Tursko prvenstvo trebalo bi da se nastavi 3. marta, a trener Hatajspora Volkan Demirel nije komentarisao odluku kluba pošto je koncentrisan na pronalaženje nestalog fudbalera Kristijana Atsua.