Fudbal

I DRAGAN DŽAJIĆ I STEFAN BABOVIĆ! Promene u Fudbalskom savezu Srbije - stiže i ex kapiten reprezentacije?

Autor Mladen Šolak

Spremaju se velike promene u Fudbalskom savezu Srbije

Izvor: MN Press

Dok se bliže izbori u Fudbalskom savezu Srbije, dogodile su se promene koje nagoveštavaju i da bi visoke funkcije mogli da imaju i počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić i bivši vezista Partizana i trenutni potpredsednik OFK Beograda, Stefan Babović.

Na osnovu predloga klubova, Džajić je imenovan za delegata Skupštine FSS ispred Crvene zvezde umesto njenog prethodnog predstavnika Marka Petrovića, a zanimljivo je to da je Stefan Babović imenovan kao predstavnik FK Napredak iz Kruševca.
S obzirom na to da je izvesno da će kandidati za predsednika biti Branislav Nedimović i Nemanja Vidić, ostaje da se vidi da li bi Džajić i Babović mogli da budu izabrani na potpredsedničke funkcije.

Takođe, Sport klub je objavio da bi bivši kapiten reprezentacije Aleksandar Kolarov mogao da preuzme jedno od direktorskih mesta u Savezu. Nedavno je spekulisano da bi nekadašnji "bombarder" nacionalnog tima mogao da počne da se bavi trenerskim poslom u Italiji, ali po svemu sudeći u Savezu ga vide na funkcionerskom mestu.

Aleksandar Kolarov (37) završio je karijeru prošle godine nakon rastanka sa Interom, a za reprezentaciju je igrao od 2008. do 2020, nastupio na dva Mundijala i 94 puta nastupao za Srbiju. Postigao je 11 golova. Sa druge strane, Stefan Babović (36) igrao je do 2016, kada je sa 30. prekinuo karijeru, tokom koje je tri puta igrao za crno-bele, a u inostranstvu je nastupao za Nant, Fejnord i Saragosu. U Srbiji je igrao i za OFK Beograd i Voždovac, a za "A" reprezentaciju je odigrao četiri meča. Posle kraja aktivne karijere posvetio se biznisu.