Tragedija!

BILI SU SPOKOJNI ZBOG OCA, PA SA RADIJA ČULI UŽASNE VESTI: Porodica nije brinula za Atsua, a onda je usledio šok!

Autor Dušan Ninković

Strašna situacija za porodicu Kristijana Atsua, njegovu partnerku i decu.

Izvor: Profimedia/Iam Burn/News Images

Od ponedeljka ujutru kada se u Turskoj dogodio razoran zemljotres spasilačke službe u toj zemlji tragaju za Kristijanom Atsuom, poznatim fudbalerom. Nekadašnji napadač Čelsija i reprezentativac Gane ostao je ispod ruševina zgrade od 11 spratova u kojoj je živeo i u koju je stigao oko pola sata pre nego što će se dogoditi katastrofa. Informacije o njemu bile su neproverene, a nakon što su svi mislili da je pronađen njegova deca su preko radija čula da niko ne zna gde je!

Ovo je za britanski "BBC" ispričala njegova partnerka Kler Rupio, koja trenutno živi u Njukaslu. Atsu je svojevremeno igrao fudbal u tom gradu, a njegova porodica ostala je u Engleskoj iako se on prethodnog leta preselio u Tursku i zaigrao za Hatajspor.

"Bilo je prilično šokantno kada je klub potvrdio da je pronađen i da je prebačen u bolnicu. Moja deca su 11 sati kasnije na radiju čula da se i dalje ne zna gde je on. Znam da je njegov agent u Turskoj i da se trudi da ga pronađu. Nadam se da će mi doneti vesti čim bude znao nešto više, ako ga bude video ili razgovarao sa njim. Za sada je sve zbunjujuće", rekao je Kler.

Podsećamo, dan nakon što su iz Turske stigle informacije da je Atsu pronađen i prebačen u bolnicu oglasili su se trener Volkan Demirel i klupski doktor Gubrej Kaveči. "Molim vas da ne pišete da je neko preživeo, a da ne dobijete potvrdu. Ljudi imaju porodice, pate i bol sve više raste. Nemamo informacije o Atsuu niti o Taneru Savutu. Ja ću vam lično javiti čim nešto saznamo", rekao je trener i legendarni turski golman Volkan Demirel, dok je doktor Gubrej Kaveči izjavio: "Videli smo novosti da je prebačen u bolnicu. Otišli smo tamo, ali njega nema. Trenutno moramo prihvatiti da sportski direktor Taner Savut i Kristijan Atsu još nisu pronađeni".

Atsu je još kao tinejdžer stigao u Evropu i zaigrao za Porto, koji ga je u prvoj sezoni poslao na pozajmicu u Rio Ave, a nakon druge prodao Čelsiju. Engleski tim slao ga je na pozajmice u Vitese, Everton, Bornmut, Malagu i Njukasl koji ga je kasnije otkupio i u kojem je igrao četiri godine. Usledio je odlazak u Saudijsku Arabiju gde se kratko zadržao, a zatim povratak u evropski fudbal kada je potpisao za Hataj.