Izdrži legendo

DRAMA - ČUVENI TRENER NA INTENZIVNOJ NEZI: Vodio sve italijanske velikane, sad je zbog udarca u teškom stanju!

Autor Dragan Šutvić

Alberto Zakeroni nalazi se u bolnici nakon što je pao u porodičnoj kući i teško povredio glavu.

Izvor: Profimedia

Alberto Zakeroni, nekadašnji trener Milana, Intera, Juventusa i Lacija, nalazi se na intenzivnoj nezi nakon što je doživeo povrede glave i ostao bez svesti u kući u Ćezenatiku! Ove informacije objavili su "Gazeta delo sport" i "Korijere Romanja", navodeći da je 69-godišnji strateg primljen u bolnici "Mauricio Bufalini" u Ćezeni i da je odmah po prijemu smešten na intenzivnu negu, s obzirom na težinu stanja u kojem se nalazi.

Prema navodima ovih italijanskih medija, Zakeroni se nalazio kod kuće kada je pao i udario glavom od pod. Tada je izgubio svest, a hitna pomoć je veoma brzo stigla na mesto nezgode i odvezla legendu Serije A u bolnicu. 

Najveći uspjeh tokom trenerske karijere Zakeroni je ostvario na klupi Milana koji je vodio od 1998. do 2001. godine i sa kojim je u prvoj sezoni osvojio Skudeto. Trenersku karijeru počeo je pre 40 godina u Ćezenatiku, a potom je vodio nekoliko niželigaških klubova pre nego što je sjeo na klupu Venecije, koja mu je bila prvi od većih timova kojima je komandovao.

Nizali su se potom Bolonja, Udineze, Lacio, Inter, Torino i Juventus, a tačku na klupsku karijeru privremeno je stavio u maju 2010. godine, kada se rastao sa "bjankonerima". Seo je potom na klupu reprezentacije Japana, na period od četiri godine, potom se ponovo vratio klupskim obavezama u Peking Guanu, da bi otišao u penziju početkom 2019. godine, nakon što je godinu i po proveo na klupi reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata.