IZNENAĐENJE

DA, BRAZIL ME JE ZVAO ZA SELEKTORA! Ex-Yu legenda dobila poziv koji se ne odbija, a poznat po OTKAZIMA

Autor Milutin Vujičić

Vahid Halilhodžić kandidat je za preuzimanje reprezentacije Brazila, tvrdi on.

Izvor: Profimedia

Nakon Svetskog prvenstva u Kataru, na kojem je eliminisan već u četvrtfinalu, Brazil je u potrazi za novim selektorom. Dosadašnji komandant Tite podneo je ostavku nakon šokantnog poraza od Hrvatske, a već nedeljama javnost i mediji bruje o potencijalnom nasledniku.

Govorilo se o Karlu Ančelotiju, Žozeu Murinju, Pepu Gvardioli... a ove subote spisak je produžen za još jedno ime, i to vrlo neobično. Stigao je poziv na adresu Vahida Halilhodžića, koji je u izjavi za Dnevni avaz naveo da je jedan od kandidata za preuzimanje komande nad Brazilcima.

"Istina je, jutros sam dobio poziv. Uspostavljen je prvi kontakt. Šta će dalje biti ne znam. Sve treba precizirati, konkretizirati. U minulom periodu sam dobio pozive desetak nacionalnih selekcija. Razmišljam šta je najbolje uraditi. Što se tiče Brazila, verovatno će se naredne sedmice znati više", istakao je Halilhodžić, koji je nakon što je završio mandat na klupi Maroka razmišljao o povlačenju iz fudbala.

Halilhodžić je tokom igračke karijere branio boje Veleža, Nanta i Pari Sen Žermena, a veliki deo trenerske karijere, koju je počeo u taboru Mostaraca, gradio je upravo u Francuskoj. Trenirao je Bovaz, Lil, Ren i Pari Sen Žermen, a u međuvremenu je bio i trener marokanske Kazablanke. Vodio je potom Trabzonspor i Al-Itihad pre nego što je preuzeo komandu nad reprezentacijom Obale Slonovače.

Nakon rastanka sa ovom afričkom zemljom, vratio se klupskim obavezama i vodio Dinamo Zagreb, a po odlasku iz hrvatske prestonice, usjedio je drugi selektorski posao - u Alžiru. Potom je ponovo vodio Trabzon, pa reprezentaciju Japana i na kraju Nant pre nego što je seo na klupu Maroka, sa kojim se rastao pred start Mundijala u Kataru. Tako nije vodio dve od tri reprezentacije sa kojima je ostvario plasman na Mundijal, a videćemo da li bi se na klupi Brazila ovo i promenilo.