Uživo

PARTIZANE, OVO JE SRAMOTA! Crno-beli PREGAŽENI u Humskoj - 0:4! Šamar pred Evropu i derbi, nezapamćena blamaža

Partizan je protiv Mladosti iz Novog Sada odigrao jednu od najgorih utakmica na domaćoj sceni u 21. veku i pošteno se obrukao. Navijači su zviždali posle užasne partije.

Izvor: MN Press

Partizan se večeras propisno obrukao u Humskoj pošto je doživeo jedan od najneprijatnijih poraza u domaćem prvenstvu u 21. veku. Novosadska Mladost, klub koji prvi put u istoriji igra u Superligi, razbila je Partizan 4:0 (2:0) pred dve-tri hiljade promrzlih navijača. Crno-beli su delovali potpuno beskrvno, nezainteresovano za igru, dok je Mladost koristila svaki poklon - a bilo ih je - za verovatno najveću pobedu od osnivanja kluba.

Mladost je već posle deset minuta imala 2:0 na semaforu jer ih je častio Svetozar Marković. Poklonio je golove Galu i Dalbelu, dok ni tri promene koje je trener Petrić napravio na poluvremenu nisu ništa promenile. Fejsa je odmah skrivio jedanaesterac i dozvolio Maksimoviću da postigne gol sa kreča u 54, da bi i Milić postigao prvenac u 58.

Očekivano, navijači su izviždali fudbalere Partizana koji dugo nisu ovako razočarali u Humskoj i to pred evropsku utakmicu sa Šerifom, tako da u Moldaviju neće putovati sa osmehom na licu, da stvar bude gora po njih - i "večiti" derbi je iza ugla. Samo što su igrači Partizana uspeli da smanje prednost u odnosu na Crvenu zvezdu na osam bodova, opet su to prokockali i sada je -11.

Problem za Petrića je što i Partizan nije ulazio u šanse, jedinu priliku je zapravo imao Menig kada je pogodio stativu u nastavku, dok je još jednom Rikardo Gomeš bio "nevidljiv" i petu utakmicu je zaredom bez gola.

20:23

KRAJ!

Partizan je izgubio 4:0 protiv novosadske Mladosti.

20:22

90' - Brani Popović!

Crno-beli na kraju mogu da budu i zadovoljni rezultatom na semaforu. Novi kiks Saničanina i žuti karton na ivici kaznenog prostora, a potom šut iz slobodnog udarca za Maksimovića koji izbija Popović.

20:16

84' - Bliži se kraj...

Jovan Mituljikić izlazi iz igre, a na terenu je Miroslav Bjeloš. 

20:10

Pogledajte i četvrti gol!

Mirno je u Humskoj, kao da su i u Partizanu svesni da ne mogu do preokreta, pa do tada pogledajte četvrti gol Mladosti.

Partizan - Mladost 0:4, Milić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:01

66' - Stativa!

Najbolji napad Partizana do sada i prilika za Meniga koji je iskosa sa leve strane gađao mrežu Mladosti, ali je lopta završila na stativi i otišla od gola.

Na terenu je Saša Marković, bivši igrač crno-belih, novi fudbaler Mladosti.

19:50

58' - GOL! 4:0 ZA MLADOST!

I Nemanja Milić je dao gol posle novog kiksa odbrane. Uhvatila je Mladost "u klopku" igrače crno-belih visokim izlaskom na njihovu trećinu terena, a tamo se najbolje snašao nekadašnji napadač Crvene zvezde. Na prvoj stativi je skočio i glavom loptu poslao u mrežu nemoćnog Popovića.

Za to vreme zvižduci sa tribina, navijači su besni zbog ovakve partije, a Gordan Petrić nemo posmatra na klupi i ne može da veruje na šta liči igra crno-belih ove večeri. Ne pamti se ovakav debakl.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

19:49

55' - Agonija!

Partizan je lako mogao da primi i četvrti gol, sreća ih je sačuvala u igri za ovaj meč, ali...

19:46

53' - GOL! 3:0! MAKSIMOVIĆ!

Neverovatno šta se dešava Partizanu danas, katastrofalna igra i to kažnjava Novica Maksimović. Sa "kreča", kapitenski, nije dao priliku Popoviću... Šutirao je po sredini gola, a golman Partizana se bacio u svoju levu stranu i nije bio blizu da odbrani.

Partizan - Mladost 0:3, Maksimović
Izvor: YouTube/Arena sport

19:45

51' - Penal za Mladost!

Đorđe Ćosić je pao posle duela sa Ljubomirom Fejsom... Zakasnio je gotovo sekund da interveniše i udario je Ćosića u nogu, pa dobio žuti karton.

19:37

Tri promene Petrića!

Fejsa, Menig i Dijabate odmah ulaze u igru, a na klupi su na poluvremenu ostali Andrade, Pavlović i Pantić.

19:21

Poluvreme u Humskoj - 0:2!

Verovatno ni najveći optimisti sa GAT arene nisu mogli da pretpostave da će posle prvih 45 minuta u Humskoj voditi 2:0, ali dva kiksa Svetozara Markovića donela su golove - Galu i Dalbelu. Za to vreme Partizan je bio jako loš i tek u poslednjim trenucima pred pauzu napravio je šansu, ali još nema šut u okvir gola.

19:16

42' - Šansa!

Konačno na kraju prvog poluvremena je ušao u šansu i to posle dobre lopte Pantića na desnu stranu za Živkovića, pokušao je glavom da spusti na levu stativu gde je pratio Urošević, ali kapiten crno-belih nije uspeo iz teške pozicije da nastavi golgeterski niz.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

19:08

Pogledajte golove!

Ovako je Mladost povela 2:0 protiv Partizana.

Partizan - Mladost GAT 0:1, Gal
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Partizan - Mladost GAT 0:2, Dalbelo
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:06

30' - Partizan traži penal

Marko Živković je pao u kaznenom prostoru Mladosti, trajala je VAR provera, dok na kraju crno-beli nisu dobili čak ni korner iz ove situacije. Vrlo bledih pola sata.

Izvor: Arena sport/screenshot

18:55

20' - Partizan ima kontrolu, ali...

Posle "lako ćemo" početka meča, koji je žestoko koštao Partizan, čini se da su crno-beli sada preuzeli kontrolu sredine terena, ali i dalje bez prave prilike. Čini se da je sistem za koji se opredelio Petrić pomalo i iznenadio njegove igrače i za sada igra ne teče kako su zamislili.

18:45

11' - GOL! 2:0! ŠTA JE PARTIZANU?

Neverovatno kako Partizan loše igra na početku meča. I drugi put je ispao Svetozar Marković, vratio je loptu igračima Mladosti dok je Popović bio van gola, pa je to iskoristio Kristijan Dalbelo i loptu praktično ubacio u nebranjenu mrežu. Navijači su vrlo nezadovoljni, a Gordan Petrić s nevericom gleda ka svojim igračima.

Da stvar bude gora po crno-bele, Mladost je do ovog kola postigla samo 13 golova u Superligi.

Izvor: MN Press

18:37

4' - GOL! VODI MLADOST! 1:0!

Nije dobro ušao Partizan u meč i posle auta sa desne strane, Mladost je došla do gola. Roman Gal je sačekao odbijenu loptu Svetozara Markovića, a onda je jedan od retkih stranaca u sastavu gostiju iz Novog Sada poslao savršenu "kiflu" u gol Aleksandra Popovića. Vrlo zabrinut zbog toga Petrić...

Izvor: Arena sport/screenshot

18:37

1' - Meč je počeo!

Partizan će u prvom poluvremenu napadati podno severne tribine.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

18:33

Minut ćutanja za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji uoči duela Partizana i Mladosti.

18:26

Meč uskoro počinje!

Hladno je danas u Beogradu, a igrači Partizana i Mladosti polako izlaze na teren...

17:30

SASTAVI!

Gordan Petrić je odlučio da strelca odlučujućeg gola iz Kruševca, Fusenija Dijabatea, ostavi na klupi, tako da će sa čak trojicom napadača napasti Mladost. U pitanju su Pavlović, Rikardo i Baždar, s tim da će Novopazarac verovatno igrati malo iza dvojice klasičnih "devetki".

PARTIZAN: Popović - Živković, Saničanin, Marković, Urošević - Pantić, Andrade, Natho - Pavlović, Rikardo, Baždar.

MLADOST GAT: Milojević, Ilić, Čosić, Gal, Hekman, Janković, Dal Belo, Maksimović, Denić, Milić, Mituljikić.

Izvor: MN Press

17:05

Kako je bilo u Novom Sadu?

Partizan je u prvom i jedinom dosadašnjem meču protiv novosadske Mladosti upisao pobedu od 1:0, a tada je u petom minutu nadoknade tri boda doneo Svetozar Marković.

Izvor: MN Press

16:59

Dobro došli u MONDO live!

Partizan u okviru 21. kola Superlige igra sa novosadskom Mladošću i imaće priliku da ponovo priđe lideru prvenstva Crvenoj zvezdi na osam bodova razlike. Vrlo je bitno za Partizan da nastavi pritisak jer je iduće nedelje već čeka evropski meč sa Šerifom, dok je "iza ugla" i večiti derbi.

Meč između Partizana i Mladosti GAT počinje u 18.30 u Humskoj, a meč možete uživo pratiti na MONDU.

Ukratko

  • Partizan - Mladost GAT 0:4 (0:2)
  • Golove za Novosađane dali su Gal, Dalbelo, Maksimović i Milić.
  • Crno-beli u četvrtak igraju protiv Šerifa u Moldaviji
učitaj još +