SPORT INTERVJU!

MI IH PREGAZILI, A PRIČA SE O PARTIZANU!? Intervju - "Kulturno smo slavili u Humskoj, ali jedno mi nije jasno!"

Autor Dušan Ninković

Trener novosadskog superligaša ispričao kako je njegova ekipa deklasirala Partizan, ali i šta ih sve čeka do kraja sezone.

Izvor: MN Press

Najveće iznenađenje u tekućoj sezoni Superlige priredila je Mladost GAT! Novosadski tim je u subotu uveče u Humskoj deklasirao Partizan (4:0) i napravio tri važna koraka u borbi za opstanak. O rezultatu koji je šokirao Srbiju, ali i region, najbolje može da posvedoči trener novosadskog tima Ljubomir Ristovski, sagovornik MONDA.

Nekadašnji trener Vojvodine, Spartaka, Novog Pazara i brojnih drugih srpskih i inostranih ekipa upisao je u Humskoj jednu od najvećih pobeda u svojoj karijeri. Dan kasnije i dalje sabira utiske sa meča koji je doneo neočekivani ishod, ali svestan da je njegova ekipa zaslužila pobedu protiv Partizana!

"Sigurno je da mi još nismo svesni ove pobede i istorijskog rezultata koji smo juče napravili. Partizan nas je malo potcenio, ali mi smo odigrali dobru utakmicu i čitavih 90 minuta smo kontrolisali dešavanja na terenu. Igrači su najzaslužniji za to, ispoštovali su sve što smo se dogovorili. Imali smo tešku nedelju iza nas, posle poraza od Javora smo naporno radili i uspeli da se konsolidujemo. Uspeli smo da uradimo sve što treba, dobro smo pripremili utakmicu i na kraju pobedili", počinje priču za MONDO Ljubomir Ristovski, trener novosadskog tima. Ovako je izgledao meč:

Posle ubedljive pobede koju su Mladosti doneli Romejn Gal, Kristijan Dalbelo, Novica Maksimović i Nemanja Milić, treneru Ristovskom zasmetala je samo jedna stvar - svi pričaju o Partizanu! Mnogo veći odjek u javnosti imao je debakl crno-belih nego pobeda njegovog tima, iako je partija koju su pokazali u Humskoj jasan signal da dobar fudbal igraju i ekipe koje su niže na tabeli.

"Nama znači mnogo za samopouzdanje, imamo novu ekipu i za njih je veoma bitno da imaju samopouzdanja. Mi smo u startnoj postavi imali sedam novih igrača, koji su stigli u poslednjih mesec ili mesec i po dana. Nama je potrebno vreme, treba nam prostora da se uigramo i tu će nam mnogo značiti samopouzdanje. Mislim da se u javnosti i u medijima sada mnogo više priča o debaklu Partizana nego o uspehu mojih momaka. Oni su dali sve od sebe, taktički odlično odigrali, pokazali su kvalitet... Nije mi jasno, sada se više priča o Partizanu! Naš rezultat je dokaz da se u Srbiji igra fudbal, da u zemlji ne postoje samo Zvezda i Partizan nego da i drugi ulažu, da i drugi igraju. Treba više da se priča o našoj pobedi i kako su moji momci odigrali. Napravili smo iznenađenje protiv Partizana, oni su možda malo više mislili na Evropu nego na utakmicu sa nama", dodaje Ristovski.

Ekipa iz novosadskog naselja Satelit po prvi put u klupskoj istoriji igra u elitnom rangu srpskog fudbala, pa je trijumf nad crno-belima za njih istorijski rezultat. Ostvarili su najveću pobedu u klupskoj istoriji, ali su i tim trenucima brinuli da ne uvrede domaćina i da se pokažu kao klub na dobrom glasu. "Nama je ovo najveći rezultat u klupskoj istoriji! Plasman u Superligu koji smo napravili prošle sezone je bio najveći klupski rezultat, a mislim da je ovo još važnije. Vidim da je naša pobeda nad Partizanom odjeknula i u regionu. Kad se pobedi Partizan, posebno ovako, onda je vest i van granica naše države. Mi smo pobedu proslavili na kulturan i dostojanstven način jer znamo koliko je teško bilo ljudima iz Partizana. Dostojanstveno, kako priliči jednoj ozbiljnoj ekipi, proslavili smo pobedu - nije to bila neka euforija na samom stadionu u Humskoj. Bilo nam je drago i malo smo se veselili, ali smo bili umereni. Poštovali smo ljude u Partizanu i mog prijatelja Gordana Petrića, njima nije bilo lako, kao i njihovim navijačima", ističe trener Mladosti. Pogledajte sve golove sa meča:

Partizan - Mladost GAT 0:4
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Novosadski klub nije imao jesen za pamćenje. Zbog slabijih rezultata i lošeg plasmana odlučili su da na polusezoni naprave velike promene, a fudbalska javnost u Srbiji smatra da je Mladost GAT jedan od pobednika prelaznog roka. U klub su stigli kvalitetni i iskusni fudbaleri, a sada im sledi najbitniji deo sezone - borba za opstanak protiv timova koji nisu izazov kao Partizan već kvalitetom mnogo približniji njima.

"Uprava kluba, zajedno sa mnom, vredno je radila. Pratili smo i pažljivo birali pojačanja, dobro smo ih skuatirali i na kraju zajedno doneli odluku. Sada nam nije lako jer ima mnogo novih igrača i protiv Javora ste mogli da vidite da to nije sjajno funkcionisalo. Mislim da ćemo vremenom biti sve bolji i bolji - tek mesec dana zajedno radimo. Čak 16 igrača je otišlo, 12 novih je došlo i potrebno nam je vreme. Pojačale su se i sve druge ekipe. Svi imaju ambicije, ali je normalno da se nadamo i da verujemo u opstanak. Sigurno neće biti lako, bez obzira na ovu pobedu protiv Partizana. Nama će za opstanak biti bitna i tri boda osvojena protiv Partizana, ali i samopouzdanje koje smo dobili. Protiv Javora smo ispustili tri boda, sada smo ih vratili i dobili samopouzdanje. Timski duh je tu, ja na njemu insistiram kao trener, a ova pobeda može da bude mnogo bitna. Sad imamo obavezu da radimo, treniramo i igramo još bolje. Nadam se da će nam to biti vetar u leđa. Nećemo mi imati problema sa 'manjim' ekipama i drugačijim stilovima. Veoma sam iskusan trener, u ovom poslu sam već 20 godina, znam ja kako treba! Nećemo biti euforični, ekipa ne sme da pomisli da je uradila nešto veliko jer još ništa nismo uradili", zaključio je iskusni trener.