Fudbal

VLAHOVIĆ U ŠOKU! ZAŠTO MU JE PONIŠTEN GOL?! VAR tehnlogija nasmejala sve - Vidite ono na slici? E to je Dušan u OFSAJDU!

Autor Mladen Šolak

Pokušajte da uočite Dušana na slici.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Naš centarfor Dušan Vlahović dao je gol za Juventus protiv svog bivšeg tima, Fiorentine, ali je neverovatno za koliko je bio u ofsajdu. Posle sjajne akcije Manuela Lokatelija i asistencije Filipa Kostića, Dušan se dobro kretao, delovalo je da je na vreme izbegao "zamku", ali je VAR tehnologija utvrdila da je ipak napravio grešku. I iznenadićete se za koliko je bio u ofsajdu.

Dok je stajao kraj srpskog štopera Nikole Milenkovića, Vlahović je delom ramena (sudeći prema snimku) ipak bio u nedozvoljenoj poziciji. VAR tehnologija omogućiila je maksimalnu preciznost i to toliko da će mnogi ostati u čudu kada vide sliku iz VAR sobe i možda ne uspeju ni da vide Vlahovića na njoj. Ono što se iza nazire, to je Dušan u ofsajdu, ako uspete da vidite.

Izvor: Beinsports/Screenshot

Vlahović je u prošlom kolu protiv Salernitane dao dva gola i jedan namestio, pa bi mu večerašnji gol protiv Fiorentine pomogao da dodatno popravi formu posle višemesečne pauze zbog povreda. Nažalost, milimetarski precizna VAR tehnologija uočila je njegovu nedozvoljenu poziciju i tako ipak neće kao strelac dočekati sedmicu u kojoj se vraća međunarodni fudbal. Na čelu sa Vlahovićem, Juventus će u četvrtak početi dvomeč Lige Evrope protiv Nanta.