Problemi

HAOS U MOLDAVIJI - UGROŽEN JE DRŽAVNI POREDAK, PARTIZAN STOPIRAN: Isplivao dokument, Srbima zabranjeno da uđu u zemlju!

Autor Nikola Lalović

Partizanovi navijači su stopirani, a Partizan je u čudnoj poziciji i sada čeka da vidi da li će se utakmica sa Šerifom uopše odigrati.

Izvor: MN Press

Veliko je pitanje kako će i da li će se odigrati mečPartizana sa Šerifom u Ligi konferencija. Prvo je navijačima Partizana zabranjeno da uđu u zemlju, potom je zatvoren vazdušni prostor nad ovom državom, a sada je u javnost procurio i zvanični dokument u kome se govori o Partizanu i njegovim navijačima. 

U njemu se navodi da je Fudbalski savez Moldavije nakon konsultacija sa službama bezbednosti zbog postojećih pretnji državnom poretku rešio da ne dozvoli ulazak srpskih navijača u zemlju.

"Ovim povodom moramo da vas obavestimo da je Fudbalski savez Moldavije dobio pismo bezbedonosnih i obaveštajnih struktura Moldovija i agencija zaduženih za bezbednost države. Prema njihovim informacijama, koje navodimo u ovom pismu, postoji opasnost od ugrožavanja državnog poretka Republike Moldavije i kako bismo ovo izbegli bezbeonosne službe traže da se meč Šerifa i Partizana igra iza zatvorenih vrata", navodi se u ovom dokumentu. 

U pismu se traži da se prvo obavesti Partizan o ovoj odluci, što je i urađeno, nakon ćega se oglasio i klub iz Humske. Takođe se zahteva da se pronađe najbolje rešenje kada su u pitanju gostujući navijači sa kupljenim kartama, a FS Moldavije je takođe zatražio kompletan spisak delegacije FK Partizan koja je trebalo da stigne u Moldaviju. Na kraju kao poslednja stavka zatraženo je najozbiljnije moguće obezbeđivanje bezbednosti na toj utakmici.

Navijači neće moći da uđu u Moldaviju, ali sada je veliko pitanje da li će sam Partizan otputovati na meč. Vazdušni prostor iznad Moldavije je zatvoren i sada se čekaju odluke kako države, tako i UEFA povodom ovog susreta.