Što to?!

LEGENDARNI HRVAT NAPRAVIO SKANDAL NA BALKANU: "Krojio" granice država, Bosni UKRAO dva grada!

Autor Dušan Ninković

Neverovatno je kakvu je izjavu dao Darijo Srna, iako je odrastao uz samu granicu i dobro mu je poznato koji gradovi nisu u Hrvatskoj

Izvor: MN Press

Nekadašnji hrvatski fudbaler Darijo Srna napravio je veliki skandal u regionu gostujući u jednoj televizijskoj emisiji. Dok g je nekadašnji kolega Mario Stanić intervjuisao, rekorder hrvatske reprezentacije po broju nastupa u "kockastom" dresu je prekrojio granice na Balkanu i dva grada iz BiH preselio u Hrvatsku.

Srna je rođen u gradiću Metković u Hercegovini, na samoj granici Bosne i Hrvatske, a dolazi iz mešovitog braka. Njegova majka je Hrvatica, dok mu je otac Bošnjak i zbog toga je još čudnija izjava koju je dao. 

"Tamo šta naučiš, u tom delu Hrvatske gde sam ja odrastao, Gabela, Čapljina, Metković... Takav fakultet ne možeš završiti nigde. Ni u Londonu, ni u Njujorku, nigde", rekao je Srna. Nekadašnji hrvatski fudbaler Mario Stanić upitao je bivšeg kolegu da li je to bio životni fakultet, a nekadašnji bek koji je ime izgradio u Šahtjoru iz Donjecka potvrdio je te reči.

Ova izjava izazvala je haos u Bosni i Hercegovini kojoj je "oteta" teritorija na kojoj su mesta Gabela i Čapljina, a mnogi kritikuju i reakciju Marija Stanića. Voditelj emisije nije reagovao na izjavu koju je čuo, iako je on rođeni Sarajlija koji je nastupao za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju.