Uživo

VELIKA EVROPSKA POBEDA PARTIZANA! Rikardo je heroj, a osmina finala je sada blizu! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali Šerif minimalnim rezultatom i donose veliki kapital u Beograd.

Izvor: MN Press

Velika pobeda Partizana! Iako su u prvom delu meča bili slabiji rival od Šerifa, a u drugom gotovo od samog starta igrali sa desetoricom, fudbaleri Gordana Petrića doneli su kapital iz Moldavije. Rikardo Gomeš je u poslednjem minutu prvog dela postigao jedini gol na meču i stekao prednost za crno-bele.

Uz taj pogodak, koji je došao iz akcije u kojoj su učestvovali Bibars Natho i Kvinsi Menig, najvažniji detalj bilo je isključenje Igora Vujačića. Crnogorski štoper bio je veoma neoprezan u 50. minutu utakmice i oštrim startom nad Talalom povredio je protivničkog igrača. Marokanac je morao da bude zamenjen, a defanzivac crno-belih isključen je nakon konsultacija sa VAR tehnologijom.

Ipak, odbrana nije kapitulirala. Ubrzo je u poslednju liniju ušao mladi Mihajlo Ilić (19) i u nastavku meča dobio nekoliko izuzetno bitnih vazdušnih duela. Partizan se u tim trenucima strateški povlačio i prepuštao inicijativu, a golu Šerifa pretio isključivo iz kontri preko brzonogih krilnih napadača. Oni nisu uspeli da postignu gol, ali nisu ni morali to da urade - Aleksandar Popović je na drugoj strani terena odbranio sve, sačuvao prednost Partizana i verovatno se izborio za nagradu igrača utakmice.

22:57

KRAJ - 0:1!

Fudbaleri Partizana pobedili su u Kišinjevu i na revanš protiv Šerifa u Beogradu donose ogroman kapital!

22:54

96. minut - Izmena Partizana!

Umesto strelca jedinog gola Rikarda Gomeša na terenu je Andrija Pavlović.

22:52

JOŠ 7 MINUTA!

Dva gledanja VAR snimka, izmene, prekidi i sve ostalo ubedilo je nemačkog arbitra da za sedam minuta produži utakmicu. Šerif će u tom periodu igrati sa dvojicom novih igrača pošto su Gliga i Renan Guedeš ušli u igru.

22:50

90. minut - Poništen crveni karton!

Previše opušten bio je štoper iz Zimbabvea, a nakon što mu je Fuseni Dijabate oduzeo loptu na 40 metara od gola morao je da reaguje. Faulirao je krilo Partizana kao poslednji igrač odbrane, sudija mu je pokazao direktan crveni karton, ali je VAR pokazao da je igrač crno-belih imao kontakt rukom sa loptom.

22:39

80. minut - Izmena Šerifa!

Pored ulaska Mununija umesto povređenog Talala, ovo je prva promena koju pravi moldavski šampion. Umesto Kjaboa na terenu će u poslednjih desetak minuta biti Stjepan Radeljić koji je svojevremeno bio mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

22:35

Crveni karton Vujačića!

Zbog ovog prekršaja isključen je štoper Partizana:

Šerif - Partizan, crveni karton Vujačića
Izvor: YouTube/Arena sport TV

22:32

Gol Partizana!

Pogledajte kako su crno-beli stigli do prednosti:

Šerif - Partizan 0:1, Rikardo
Izvor: YouTube/Arena sport TV

22:30

71. minut - Izmena Partizana!

Dodatno pojačavaju defanzivni blok crno-beli. Umesto Meniga na teren ide Patrik Andrade koji treba da bude još jedan igrač ispred poslednje linije tima.

22:19

60. minut - Kvinsi Menig!

Imao je krilni napadač Partizana idealnu šansu za dupliranje prednosti, odlično je kreirao situaciju za udarac, ali zatim veoma slabo šutirao. Odbranio je njegov pokušaj golman Šerifa.

22:15

55. minut - Izmena!

Mora Gordan Petrić da menja zbog isključenja Vujačića. Umesto Kristijana Belića koji je u prvom delu dobio žuti karton na terenu je sada Mihajlo Ilić koji ima 19 godina.

22:11

52. minut - Crveni karton za Vujačića!

Zbog veoma oštrog prekršaja na sredini terena Igor Vujačić je isključen samo nekoliko minuta nakon početka drugog dela. On je oborio Talala na centru igrališta, a nemački sudija u prvi mah mu je pokazao samo žuti karton. Ipak, reagovao je VAR i nakon konsultacija sa tehnologijom odluka je preinačena u isključenje.

22:04

46. minut - Nastavljamo!

Bez promena na pauzi, iste aktere gledaćemo i na startu drugog dela. Partizan ima minimalnu prednost.

21:50

POLUVREME!

Bio je Šerif malo konkretniji u prvom delu meča u Moldaviji, ali Partizan ima ogromnu prednost na gostovanju. Rikardo Gomeš je u 45. minutu realizovao kontru srpskog tima i pogodio mrežu domaćina, što je bio i jedini pogodak koji smo videli do sada.

21:45

45. minut - GOL, RIKARDO GOMEŠ!

Partizan vodi u Kišinjevu! Igrači Šerifa su se poigravali na sredini terena i izgubili loptu, a Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš istrčali su kontru koju je ubojiti napadač uz malu pomoć jednog defanzivca pretvorio u prednost srpskog tima.

21:42

41. minut - Rikardo Gomeš!

Zapretio je Partizan, prvi put od početka utakmice. Najbolji strelac u ovoj ekipi crno-belih oprobao je udarac, ali je golman Koval refleksno zaustavio njegov šut. Istina, pitanje je da li je ta lopta išla u okvir gola.

Izvor: MN Press

21:37

37. minut - Partizan bez šuta!

Bliži se poluvreme, a crno-beli još nisu ugrozili gol ukrajinskog čuvara mreže Kovala. Sa druge strane Šerif je čak sedam puta šutirao ka Popoviću, od čega su četiri udarca bila u okvir njegovog gola.

21:23

22. minut - Preti Šerif!

Prvo je ozbiljno pripretio Tapsoba čiji je udarac zaustavio okvir gola, a zatim je fantastično intervenisao Aleksandar Popović i zaustavio drugi pokušaj igrača moldavskog tima. Ovo je bila najbolja prilika na meču, ali je mladi čuvar mreže otklonio opasnost.

21:20

Legija stranaca!

Večerašnji protivnik Partizana ima veoma zanimljivu startnu postavu - na golu je Ukrajinac Koval, a u polju igraju desetorica momaka iz Afrike. Dvojica su iz Burkine Faso, a svi ostali iz različitih zemalja. Tu su fudbaleri iz Obale Slonovače, Zimbabvea, Maroka, Malija, Gane, Kameruna, Senegala i Nigerije.

21:11

11. minut - Težak teren...

Verovatno nećemo videti mnogo kvalitetnog fudbala u Kišinjevu večeras jer je teren na kojem se igra meč u katastrofalnom stanju. U uvodnom dfelu meča to malo više prija Šerifu, koji je nekoliko puta bio blizu Popovićevog gola, ali bez ozbiljne šanse.

21:01

1. minut - Meč je počeo!

Pred praznim tribinama, na neutralnom terenu, po vrlo lošoj podlozi... Šerif i Partizan igraju prvi meč u prolećnom delu evropske avanture.

20:55

Rezultati i raspored!

Večeras su odigrana četiri meča u terminu od 19:00, a još četiri su na rasporedu u drugom terminu. Ishode tih utakmica pomno prati osam timova koji su već u osmini finala Konferencijske lige.

  • Bodo/Glimt - Leh 0:0
  • Braga - Fiorentina 0:4
  • Karabag - Gent 1:0
  • Trabzon - Bazel 1:0
  • AEK Larnaka - Dnjipro-1
  • Lacio - Kluž
  • Šerif - Partizan

Timovi koji su prošli među 16 najbolji: Vest Hem, Nica, AZ Almar, Slovan Bratislava, Viljareal, Đurgarden, Basakšehir, Sivaspor.

20:45

Prethodni okršaj!

Fudbaleri Partizana i Šerifa već su jednom odigrali evropski dvomeč! Bilo je to davne 2005. godine, kada su se sastali u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Crno-beli su oba meča - i u Beogradu i u Tiraspolju - rešili u svoju korist identičnim rezultatom. Obiora Odita bio je strelac jedinih golova na obe pomenute utakmice.

Sastav Partizana u Beogradu: Kralj - Mirković, Bajić, Rnić, Lomić - Nađ, Brnović - Radović, Vukčević, Radonjić - Odita

Sastav Partizana u Tiraspolju: Kralj - Mirković, Bajić, Đorđević, Lomić - Nađ, Brnović - Radović, Vukčević, Boja - Odita

Prisetite se detalja sa meča odigranog 27. jula 2005. godine:

20:30

Partizanova evropska sezona!

Crno-beli su kvalifikacije za UEFA takmičenja počeli u trećem kolu, a protiv AEK-a iz Larnake igrali su za Ligu Evrope. Tim sa Kipra bio je uspešniji u dvomeču, pa se Partizan našao u grupnoj fazi Konferencijske lige. Dve pobede i tri remija bili su dovoljni za drugo mesto u grupi koju su popunili Nica, Keln i Slovacko.

Partizan je oba puta savladao nemački tim, oba puta remizirao sa Česima i sa Francuzima jednom izvukao remi uz jedini poraz u grupi. Mečevi protiv Šerifa biće 9. i 10. za crno-bele u ovoj sezoni.

20:15

Partizanovo proleće!

Crno-beli su odradili prilično "tih" prelazni rok i u Humskoj su se dogodila samo tri transfera. Mladi krilni napadači Nikola Terzić i Vanja Vlahović poslati su na pozajmice, a Kolumbijac Andres Kolorado jedino je pojačanje. Ipak, on jođ ne može na teren jer nije spreman da igra, pa se Gordan Petrić oslanja na igrače iz jesenjeg dela sezone.

Učinak je u prva dva kola bio polovičan - Fuseni Dijabate je doneo pobedu protiv Napretka u Kruševcu na zaleđenom terenu "Pod Bagdalom", a Mladost GAT je iz Humske odnela sva tri boda uz čak četiri gola i ubedljivu pobedu. nju je za MONDO analizirao trener Novosađana Ljubomir Ristovski.

20:00

Izjava Roberta Bordina!

Italijanski stručnjak na klupi Šerifa iz Tiraspolja Roberto Bordin najavio je meč protiv Partizana uz dve zanimljive izjave - da ne prati rivalove utakmice i da bi voleo da su i gostujući navijači na stadionu!

19:50

INTERVJU O PARTIZANU!

Za komentar o situaciji u crno-belom taboru MONDO je kontaktirao nekadašnjeg kapitena Partizana Bojana Ostojića. Fudbaler i trener Teleoptika govorio je o situaciji u klubu, crno-beloj filijali, trofejima koji nedostaju, Marku Nikoliću...

19:40

Rezervisti!

Šerif: Seleadnik, Pašenko, Radeljić, Mumuni, Gliga, Dižinari, Ignatov, Kovali, Renan Guedeš

Partizan: Lukač, Stevanović, Ilić, Andrade, Traore, Baždar, Živković, Pavlović, Jevremović, Stjepanović, Pantić, Jović

19:30

SASTAVI!

Šerif: Koval - Kpozo, Kiki, Garananga, Zahuri - Kjabu, Badolo, Diop - Tapsoba, Atiemven, Talal

Partizan: Popović - Šehović, Marković, Vujačić, Filipović - Belić, Fejsa - Menig, Natho, Dijabate - Rikardo

Izvor: MN Press
19:25

Očekivanja Gordana Petrića!

Pred novinarima u Kišinjevu, trener Partizana Gordan Petrić izneo je svoje utiske o meču protiv Šerifa, ali se osvrnuo i na poslednju utakmicu svog tima.

Izvor: MN Press
19:10

Sudija!

Pravdu u Kišinjevu večeras će deliti mladi nemački sudija Harms Osmers. Njegovi pomoćnici uz aut-linije, četvrti sudija, kao i obojica sudija u VAR sobi dolaze baš iz Nemačke. Ljubitelji fudbala u Srbiji možda se sećaju Osmersa sa meča odigranog pre nekoliko meseci, pošto je u Beogradu sudio utakmicu Crvene zvezde i Monaka. Gosti su tada dobili penal i sa bele tačke stigli do prednosti, a Nemac je u finišu susreta propustio šansu da dosudi penal u korist srpskog tima.

19:00

Očekivani sastav Partizana!

Iako su crno-beli u poslednjem ligaškom meču pretrpeli ubedljiv poraz od novosadske Mladosti, Gordan Petrić je istakao da veruje u igrače koje je tada poslao na teren. Ipak, on će nešto morati da menja na gostovanju u Moldaviji - ovo je očekivani sastav Partizana!

Izvor: MN Press

18:50

Neutralan teren!

Fudbalski klub Šerif je iz grada Tiraspolj, koji se nalazi u samoproklamovanoj državi Transnistrija. Tu zemlju ne priznaje niko, pa čak ni Rusija, pa se u međunarodnim okvirima ona smatra pokrajinom Moldavije. Ipak, Šerif večeras neće igrati na svom terenu - Partizan će dočekati u Kišinjevu.

Prodaja karata za meč moldavskog i srpskog tima išla je katastrofalno i u jednom trenutku je stigla informacija o tek 850 prodatih ulaznica. Ubrzo su i one postale neupotrebljive jer je zbog političke situacije odlučeno da se meč igra bez prisustva publike! Tako će Partizan na neutralnom terenu, pred praznim tribinama, igrati prvi evropski meč u 2023. godini.

18:35

Politička situacija u Moldaviji!

Uvertira za gostovanje Partizana bile su političke igre u Moldaviji. Čini se da je sve krenulo od promena na mestu premijera - kada je Dorin Recean dobio naklonost predsednice Maje Sandu. Dva dana kasnije zabranjen je ulaz u zemlju Partizanovim navijačima, a zatim je zatvoren vazdušni prostor iznad Moldavije!

Otkriveno je da je takva mera bila na snazi zbog drona, a vlada Moldavije kolektivno je podnela ostavke dan kasnije! U zemlju im je nakon toga doletela raketa iz Rusije, a zbog cele situacije u ovu državu na istoku Evrope nisu mogli da uđu crnogorski bokseri!

18:20

Dobro veče!

Fudbaleri Partizana nastavljaju svoju evropsku avanturu u sezoni 2022/23. Sledeći rival crno-belih biće Šerif iz Tiraspolja, a prvi meč u nokaut fazi Konfernecijske lige igraće se na neutralnom terenu u Kišinjevu, bez prisustva publike. Ostanite uz MONDO i od 21:00 pratite tekstualni prenos utakmice.

Ukratko

  • Šerif - Partizan 0:1
  • Revanš za sedam dana
  • Pobednik u osmini finala
učitaj još +