Fudbal

UZELI SU RONALDA, A SADA UZIMAJU I MANČESTER JUNAJTED! Klub je na prodaju, a evo ko sve sprema MILIJARDE da ga kupi!

Autor Mladen Šolak

Ističe rok za dostavljanje ponude za kupovinu Mančester junajteda

Izvor: Profimedia

Saudijska Arabija dostavila je ponudu za kupovinu Mančester junajteda, objavio je britanski "Telegraf". Više privatnih grupa iz Rijana zvanično je zainteresovano za engleskog giganta, nakon što je u taj grad stigao i Kristijano Ronaldo - i to pravo iz Mančestera.

U petak ističe rok za dostavljanje ponuda, a navodno je među zainteresovanima i britanski milijarder Dži Retklif (70), dugogodišnji navijač "crvenih đavola" koji je vlasnik hemijske grupe "INEOS". Ona je samo u 2021. godini imala obrt od 65 milijardi dolara.

Takođe, "Rojters" je objavio da se za kupovinu Mančester junajteda raspituje i grupa američkih privatnih kompanija. Ipak, u ovom trenutku najviše se govori o interesovanju azijskih kupaca, gde su katarski bogataši navodno spremni da plate za klub 5,6 milijardi evra! U tom konzorcijumu je i bivši premijer te zemlje Jasim bin Žaber Al Tani.

U svakom slučaju, sigurno je samo to da će kupovina Mančester junajteda biti rekordna, pa se procenjuje da će klub "otići" i za veći novac od onog za koji je prodat Čelsi, a i tu su bile u pitanju milijarde funti.