REVOLUCIJA?!

HITNO UVEDITE OVO U FUDBALU, SAMO NA 10-15 SEKUNDI: Ako to pravilo bude primenjeno, na terenu bi uvek bio HAOS!

Autor Nikola Savić

Fudbaler Vigana Džejms Meklin izašao je u javnost sa neobičnim stavom o fudbalskim pravilima, želi da se igračima dozvoli tuča na terenu kao u hokeju na ledu.

Izvor: MN Press

Fudbaler Vigana Džejms Meklin je izašao u javnost sa neobičnim stavom o fudbalskim pravilima. Buntovni Irac želi da se igračima dozvoli tuča na terenu kao u hokeju na ledu. Fudbaler koji se poslednjih godina često isticao svojim različitim stavovima o brojnim temama, sada ima predlog da sudija na terenu dozvoli tuču između igrača na sličan način kao što se to dešava u hokeju na ledu.

"Tuča bi trajala 10 do 15 sekundi i to bi pomoglo igračima da se smanji broj prepirki na terenu", zaključio je Meklin na svom instagram profilu. Primer za to što je pričao i zamislio verovato možemo videti u nedavnom incidentu u Premijer ligi, u kojem je Kazemiro ušao u žustru raspravu sa igračem Kristal Palasa Vilom Hjuzom. Brazilac je tada čak i uhvatio za gušu protivničkog igrača! Zamislte kao bi to izgledalo kada bi bilo dopušteno u svakom meču?

Meklin je i ranije umeo da zaintrigira javnost svojim postupcima i izjavama i često su ljudi imali i imaju podeljena mišljenja u vezi sa njim. U žižu javnosti je dospeo prvi put dospeo kada nije želeo, u znak protesta, da nosi cvet maka na dresu koji se u Engleskoj nosi kao podsećanje na engleske žrtve u ratovima. Godinama okreće ledja britanskoj himni, a na minutu ćutanja za preminulu britansku kraljicu nije želeo da stoji sa saigračima i time oda poštovanje.

Zbog stavova koje zastupa je često na meti kritika, a otkrio je i da se suočava sa čestim zlostavljanjem u Engleskoj zbog toga.