Uživo

ZVEZDA POBEGLA PARTIZANU NA 14 BODOVA RAZLIKE! Bukari se rastrčao po Marakani, crveno-beli idu ka tituli!

Crvena zvezda pred svojim navijačima uspela da savlada Čukarički i pritisak prebaci na Partizan koji u nedelju igra u Subotici.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde lako su izašli na kraj sa Čukaričkim u malom gradskom derbiju, ali i u derbiju 22. kola Superlige. Crveno-beli su u razmaku od samo nekoliko minuta postigli dva gola - Aleksandar Katai bio je strelac u 13. minutu meča, a Osman bukari četiri minuta kasnije i već tu je postalo jasno u kojem smeru će otići ovaj meč.

Usledio je mnogo mirniji deo susreta u kojem aktuelni šampion i lider Superlige nije imao potrebe da vrši ozbiljniji pritisak na rivala, a konačan rezultat drugim golom na meču postavio je Bukari koji je danas bio veoma raspoložen za igru.

Ovom pobedom Crvena zvezda je pobegla na 14 bodova prednosti Partizanu, koji će sutra u Subotici igrati protiv Spartaka i neće imati prava na kiks. Takođe, poraz od Crvene zvezde zakomplikovao je situaciju na tabeli za Čukarički, koji do kraja sezone u elitnom rangu srpskog fudbala želi da se bori protiv TSC-a za treće mesto na tabeli.

17:00

Izjave trenera!

Odmah nakon meča, pred kamerama televizije Arena sport, trener obe ekipe imali su samo kratak komentar na utakmicu.

"Mogu samo da čestitam Zvezdu, pokazali su da su bolji od nas, nema šta puno da se kaže", rekao je Dušan Kerkez, trener Čukaričkog.

"Zadovoljan sam, kompletan utisak je pozitivan, dosta dobrih stvari i iz te dobre igre došao je i rezultat što uvek hoćemo. Obradovali smo navijače sa puno šansi i dosta golova protiv dobrog tima", ispričao je Miloš Milojević, šef stručnog štaba Zvezde.

16:54

KRAJ MEČA - 3:0!

Fudbaleri Crvene zvezde prilično lako su savladali Čukarički i obezbedili još jednu pobedu u Superligi. Strelci su bili Katai i Bukari, koji je dva puta tresao mrežu. Pogledajte detalje meča:

16:50

Drugi gol Bukarija!

Ovako je fudbaler iz Gane po drugi put na meču zatresao mrežu Čukaričkog:

Zvezda - Čukarički 3:0, Bukari
Izvor: YouTube/Arena sport TV
16:40

77. minut - Još dve izmene Zvezde

Umesto Kange i Kataija na terenu su Stefan Mitrović i Marko Rakonjac.

16:35

72. minut - Dvostruka izmena Zvezde

Umesto Rodića i Pešića na terenu su Irakli Azarov i Jovan Mijatović, koji će sada biti najistureniji.

16:31

67. minut - GOL, Osman Bukari!

Dvostruki strelac Osman bukari ovog puta nije imao pretežak zadatak. Milan Rodić je stigao loptu na levoj strani terena i idealno je ubacio u kazneni prostor, a krilni napadač iz Gane imao je mnogo vremena da dribla, namesti se i šutne ka golu. Lako je pogodio za 3:0.

Izvor: MN Press
16:21

58. minut - Izmena u Zvezdi

Umesto Ivanića je na terenu Kings Kangva, što verovatno znači da će Kanga dobiti malo ofanzivniju ulogu u nastavku meča.

16:09

46. minut - Meč je nastavljen!

Pratimo drugi deo susreta Crvene zvezde i Čukaričkog.

16:08

Trostruka izmena!

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez nezadovoljan izdanjem svoje ekipe u prvom delu meča pravi trostruku izmenu već na poluvremenu. Na terenu će se naći Marko Docić, Stefan Tomović i Mohamed Badamosi, a igru su napustili Kovač, Adžić i Ovusu.

16:00

Gol Bukarija!

A ovako je krilni fudbaler iz Gane duplirao prednost:

Zvezda - Čukarički 2:0, Bukari
Izvor: YouTube/Arena sport TV
15:55

Gol Kataija!

Ovako je Aleksandar Katai doveo Zvezdu do prednosti:

Zvezda - Čukarički 1:0, Katai
Izvor: YouTube/Arena sport TV
15:48

POLUVREME - 2:0!

Dva brza gola Zvezde već na početku derbija 22. kola uticali su na ritam utakmice u nastavku. Čukaričkom je bilo potrebno vreme da se oslobodi pritiska, a Zvezdi više nije imperativ bila terenska inicijativa.

15:40

37. minut - Miladinović!

Mladi fudbaler Čukaričkog ozbiljno je zapretio Milanu Borjanu, koji je loptu morao da skrene u korner.

15:28

26. minut - Bukari

Još jednom je pretio Osman Bukari, kojeg je Katai sjajno pronašao u kaznenom prostoru. Mićović je zaustavio taj udarac, a Zvezda je u nastavku akcije izborila korner.

15:19

17. minut - GOL, Osman Bukari!

Igrači Čukaričkog izgubili su loptu na sredini terena, Aleksandar Pešić sjajno povukao kontru, a brzonogi fudbaler iz Gane dobro se snašao u kaznenom prostoru. Bio je spretan i okretan, pa je prednost Zvezde protiv Čukaričkog ubrzo duplirana.

15:15

13. minut - GOL, Aleksandar Katai!

Prvi stvarno ozbiljan napad Crvene zvezde na današnjem meču rezultatirao je golom Kataija, najboljeg strelca u tekućoj sezoni Superlige. Sjajno se ofanzivac izvukao na levu stranu kaznenog prostora i odakle izuzetno precizno pogodio dalji ugao gola koji čuva Novak Mićović.

15:02

1. minut - Meč je počeo!

Pratimo beogradski derbi, okršaj prve i četvrte ekipe na tabeli Superlige.

14:55

Prolećni deo prvenstva!

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su drugi deo šampionata remijem protiv Vojvodine (1:1), a zatim i ubedljivo savladala Voždovac na gostovanju (6:0). Sa druge strane, fudbaler Čukaričkog osvojili su maksimalnih šest bodova pobedama u Subotici nad Spartakom (3:2) i nad kragujevačkim Radničkim u Beogradu (3:1).

14:45

Međusobni skor!

Fudbaleri Crvene zvezde imaju aktuelan niz od čak osam uzastopnih pboeda protiv Čukaričkog. Tim sa Banovog brda poslednji put je upisao pobedu tokom proleća 2019. godine, pre skoro četiri godine.

14:30

22. kolo!

petak

16:00 Mladost - Vojvodina 1:1
18:00 Kolubara - Voždovac 1:0

subota

13:00 Radnički Niš - Radnik 0:0
15:00 Crvena zvezda - Čukarički
17:00 Napredak - Novi Pazar

nedelja

13:00 Radnički 1923 - Javor
15:00 Mladost GAT - TSC
17:00 Spartak - Partizan

14:10

Rezervisti!

Crvena zvezda: Vasiljević, Azarov, Gobeljić, Kangva, Leković, Mijatović, Milunović, Mitrović, V. Nikolić, Prucev, Rakonjac

Čukarički: Belić, Aganspahić, Badamosi, Docić, Kovačević, U. Miladinović, Ovusu, Spasojević, Stojanović, Tomović

14:00

SASTAVI!

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Dragović, Eraković, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić 

Čukarički: Mićović - Rogan, Drezgić, Gajić, Tošić - Sisoko, Kovač, I. Miladinović - Adžić, Ivanović, Janković

13:55

Službena lica!

Evo ko će biti zadužen za pravdu na stadionu Rajko Mitić:

  • Glavni sudija: Ostraćanin Stanko
  • Prvi pomoćnik: Pašajlić Milan
  • Drugi pomoćnik: Borović Nikola
  • Četvrti sudija: Trifković Dejan
  • Delegat: Potočan Dejan
  • Kontrolor: Delević Dejan
  • VAR: Tomić Pavle
  • AVAR: Mihajlović Milan
13:40

Stanje na tabeli!

Nakon odigranog 21. kola Superlige, Crvena zvezda zauzima prvo mesto na tabeli sa 57 osvojenih bodova, 11 više od Partizana koji je najbliži pratilac. Ekipa Čukaričkog trenutno ima 41 bod i do kraja sezone će se za treće mesto na tabeli boriti protiv TSC-a koji je trenutno jedan korak ispred.

13:20

Pogledajte golove!

Ovako je bilo jesenas na Banovom brdu:

Čukarički - Zvezda 0:2, 7. kolo
Izvor: YouTube/Arena sport TV
13:05

Prvi meč!

Prvi okršaj u sezoni ova dva tima dogodio se na Banovom brdu u novembru 2022. godine, a Crvena zvezda je upisala trijumf na gostovanju Čukaričkom. Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Katai u 37. i Kings Kangva u 84. minutu meča.

12:50

Dobar dan!

Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog odmeriće snage u 22. kolu Superlige, a taj meč je i derbi u ovoj rundi. Tekstualni prenos meča pratite uz MONDO od 15:00.

Ukratko

  • Crvena zvezda - Čukarički 3:0
  • Derbi 22. kola
učitaj još +