Fudbal

NA STADIONU ZVEZDE ZASTAVA KOJU TRAŽI CELA ITALIJA! Ovaj "trofej" Delija će RAZBESNETI Rimljane - poruka i Hrvatima!

Autor Mladen Šolak

Navijači Crvene zvezde pokazali zastavu o kojoj nedeljama bruji Italija.

Izvor: MN Press

Navijači Crvene zvezde istakli su na utakmici protiv Čukaričkog transparent navijača Rome - zastavu navijačke grupe "Fedajn", o kojoj su pisali mediji u Italiji danima. Pristalice Zvezde su taj baner donele iz Rima, gde su ga otelie u navijačkoj tuči koja je više nedelja bila tema i u velikim medijima u toj zemlji. Ove subote, na stadionu "Marakana", Delije su istakle taj transparent i to će sigurno izazvati nove potrese u Italiji, gde su upućivane i pretnje da će izbiti građanski rat ako se ta zastava pojavi.

Kada su istakli transparent, navijači Zvezde pevali su pesmu "Za dobra stara vremena", sa očiglednom aluzijom na dobre odnose navijačke grupe Rome i Dinamo Zagreba, o kojoj su takođe mediji izveštavali početkom meseca. "Izabrali ste pogrešno društvo", pisalo je na transparentu navijača Zvezde.

Iako sukobi navijača i njihove tuče nisu novost bilo gde u Evropi i svetu, ovaj incident u glavnom gradu Italije privukao je veliku pažnju i izazvao je niz saopštenja tamošnjih navijačkih grupa. "Ovo je istorijska sramota", pisalo je u saopštenjima koja su objavljivana svakog dana u toj zemlji. Pogledajte fotografije sa stadiona Zvezde: