REAKCIJA

"NA STADIONU ZVEZDE SE DESILO NEZAMISLIVO"! Italijani u ŠOKU zbog paljenja zastave: Ovo je POSLEDNJE POGLAVLJE!

Autor Nemanja Stanojčić

Potez navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Čukaričkog privukao je veliku pažnju u Italiji.

Navijači Zvezde zastava Rome
Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je pobedila Čukarički i nastavila borbu za titulu, a za to vreme navijači su napravili potez na tribinama o kom se u Italiji priča. Doneli su na stadion "Rajko Mitić" zastavu navijača Rome koju su ukrali nedavno u Rimu i onda su je zapalili tokom utakmice. Uz to su napisali i "Izabrali ste pogrešno društvo"., sa aluzijom na bratske odnose te grupe i navijača Dinamo Zagreba.

Taj detalj sa stadiona ubrzo je postao viralan i na društvenim mrežama, pa su o tome počeli da pišu i mediji na Apeninima. Prvo se oglasio novinar italijanskog "Diarija", a potom i neki navijački portali "vučice". Svi su preneli dešavanja sa tribina i način na koji su navijači srpskog kluba poslali poruku Rimljanima.

Jedan od njih, "Pagineromaniste" je odmah objavio snimak na kom se vidi kako navijači pale zastavu. "Nezamislivo se dogodilo, tokom meča sa Čukaričkim navijači Zvezde su pokazali baner koji su ukrali, a onda su ga zapalili", navodi se u tekstu. S obzirom na to da je u pitanju zastava jedne od najpoznatijih i najpoštovanijih navijačkih grupa u Italiji, ova vest glasno je odjeknula i kada je zastava oteta, pa su o njoj pisali i veliki portali u Italiji.

Pristalice crveno-belih ujedno su pevale i pesmu "Za dobra stara vremena", aludirajući na dobre odnose navijačkih grupa Rome i Dinamo Zagreba. A, o ovoj situaciji pisao je i italijanski "IlTempo", porukom - "ovo je poslednje poglavlje sukoba". Takođe, o paljenju zastave piše i veliki navijački protal Rome "Roma Daily" koji ima nekoliko stotina hiljada pratilaca na društvenim mrežama. I to je dokaz koliki će gnev izazvati ovaj potez Delija.

Pogledajte i kako je to izgledalo na fotkama: