POTPIS

IZNENAĐENJE! "ČIKA MIŠA" SE VRATIO U SRPSKI FUDBAL: Ni sa 72 godine ne razmišlja o penziji, preuzeo novi klub

Autor Milutin Vujičić

Milorad Kosanović se vratio u Napredak u kome je proveo dve dobre sezone.

Izvor: MN Press

U prvom delu sezone u Superligi na klupama najboljih srpskih klubova sedelo je čak 28 trenera, a posle dva mirna kola u nastavku sezone - otkaz već u trećem. Dušan Đorđević nije više trener Napretka pošto je "pod Bagdalom" poražen za vikend protiv Novog Pazara (1:0), tako da je rukovodstvo odlučilo da se rastane sa strategom koji je inače dugo bio i sportski novinar.

Umesto njega Napredak će u šefa stručnog štaba promovisati Milorada Kosanovića koji je u januaru proslavio 72. rođendan i u Kruševac se vraća posle četiri godine.

Kosanović je Napredak predvodio na 70 utakmica u periodu od septembra 2017. do juna 2019. godine, nakon čega je polusezonu sedeo i na klupi Radničkog, a nakon pandemije korona virusa bio je bez posla. U srpskom fudbalu nije radio pune tri godine i sada je spreman da Napredak izvuče iz krize pre nego što bude prekasno, pošto po svemu sudeći deluje da će se boriti za opstanak.

Kosanović je prethodno bio trener Vojvodine, Crvene zvezde (u dva navrata), Olimpije, Novog Pazara, Borca iz Čačka (tri puta), Radnika, Radničkog, Dalijalan i Vuhana. Bio je i selektor mlade reprezentacije SCG i Malte, dok je dugo bio i direktor Vojvodine sa kojom je 1989. godine bio šampion Jugoslavije.