NEPOŠTENO

NE DAJTE SRBIJI DA NAM UKRADE BAJČETIĆA! Španija u napadu na BISERA, svim silama ga pritiskaju da odbije "orlove"

Autor Milutin Vujičić

Stefan Bajčetić se nije nadao da će tako brzo morati da odabere reprezentaciju za koju će igrati.

Izvor: Profimedia

Talentovani fudbaler Stefan Bajčetić (18) dobio je šansu u prvom timu Liverpula zbog brojnih povreda, a vrlo brzo se ispostavilo da i kada se svi vezni igrači oporave - i dalje imati ogromnu minutažu. Jirgen Klop se "zaljubio" u sjajne igre Baječtića koji na terenu deluje poput Serhija Busketsa, ume da diktira tempo, da čita igru protivnika, a na sve to je daleko zreliji od fudbalera njegove dobi.

Zbog toga bi već sada mogao da igra i za "A" reprezentaciju, samo još da odabere za koju. Stefan Bajčetić je sin srpskog fudbalera Srđana Bajčetića, bivšeg člana Crvene zvezde, ali je rođen u Vigu, gradu u kome je njegov otac igrao dugo za Seltu. Stoga, ima i njihovo državljanstvo i bliži je "crvenoj furiji".

Španski list "Marka" objavio je tekst u kome piše da "Španija ne sme da dozvoli Srbiji da joj otme Bajčetića", podsećajući da mladi fudbaler još nije odlučio čiji će dres nositi u budućnosti.

To je dobra vest za Srbiju jer je Bajčetić do sada bio član U18 reprezentacije Španije i još nije potpuno prelomio za "A" tim, verujući da je taj trenutak daleko. Pre samo godinu dana Bajčetić je bio član mladog tima Liverpula i nije ni razmišljao da će igrati na velikoj sceni, ali se sve promenilo kada je "uskočio" u prvi tim i oduševio Jirgena Klopa, samim tim i sve navijače u Španiji i Srbiji.

Španci su vrlo agresivni kada nekoga žele da ubede da igra za njih, pokušavali su recimo i sa Lukom Dončićem i Lionelom Mesijem, a navodno se već sprema poziv u senirosku reprezentaciju koja "vrvi" od talenata. Fudbalskom savezu Španije je sada uključivanje Bajčetića prioritet, a sportski direktori su pored njega naciljali još trojicu igrača - Nika Paza, Alehandra Garnača (Argentina) i Alvara Rodrgeza (Urugvaj).

Ove nedelje će publika u Španiji prvi put na delu i videti Bajčetića, i to protiv Real Madrida, što će mu biti četvrti meč u Ligi šampiona. Odigrao je i četiri u kupovima, odnosno još sedam u Premijer ligi i postigao jedan gol.