Nizbrdo!

ZVEZDIN PROMAŠAJ U TREĆOJ LIGI POLJSKE?! Došao zbog Lige šampiona, svi pričali o BMW-u, sad mora da oživi karijeru!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda ga je svojevremeno platila 250.000 evra, a sada bi mogao da se nađe u trećem rangu poljskog fudbala!

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezdeSrđan Spiridonović (29) blizu je novog angažmana. Za njegove usluge zainteresovan je tim iz Poljske, ali zanimljivo je da je u pitanju tamošnji trećeligaš. Ekipa Viečišta Krakov ima bogatog vlasnika, velike ambicije i nameru da u poljski fudbal vrati krilnog napadača koji u Zvezdi nije pokazao mnogo od svog talenta, prenose tamošnji mediji.

Za crveno-bele je odigrao 24 utakmice uz četiri postignuta gola i pet asistencija, a tokom kratkog boravka u Beogradu nije uspeo da se izbori za mesto startera. Iako je u Srbiju stigao sa reputacijom nekadašnjeg mladog reprezentativca Austrije i bogatim iskustvom u evropskom fudbalu, na stadionu "Rajko Mitić" bio je epizodista. Čini se da su ga više zanimali automobili nego fudbal.

U jednom trenutku je glavna vest na društvenim mrežama bila njegova kupovina novog ljubimca, automobila marke "BMW" izuzetno visoke vrednosti. On se hvalio novim vozilom, iako je u trenutku kupovine već bio daleko od igrača na koje se računa u Crvenoj zvezdi. Pogledajte kako izgleda taj auto:

Spiridonović je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Austriji i bio je redovan u mlađim kategorijama nacioanlnog tima. Ponikao je u Rapidu, igrao za Austriju iz Beča, zatim italijanske klubove Vićencu i Mesinu, pa Admiru Vaker u rodnoj zemlji, a zatim u Panioniosu i Pogonu. Upravo u dresu kluba iz Ščećina skrenuo je pažnju Crvene zvezde, koja ga je dovela u leto 2020. godine.

Iz Beograda je odlazio na pozajmice u Genčerbirligi i Atromitos, a poslednjih nekoliko meseci je bez kluba. Srđan Spiridonović i Crvena zvezda raskinuli su saradnju tokom prethodne jeseni, nakon što je postalo jasno da saradnja neće biti uspešna. Od tada austrijski fudbaler srpskog porekla traži klub, a nije uspeo da pronađe angažman ni tokom nedavno završenog januarskog prelaznog roka.

Spiridonović ove sezone nije odigrao ni minut profesionalnog fudbala, a poslednji meč bio mu je u dresu Atromitosa protiv OFI Krita, sredinom aprila prošle godine. Tada je na terenu proveo sedam minuta, u martu je za 11 minuta na terenu asistirao protiv Apolon Smirnisa, a poslednjeg dana u februaru 2022. godine odigrao je samo minut protiv istog rivala. Od tada je prošlo skoro godinu dana i on ima manje od 20 minuta na terenu. Ovako je izgledao u dresu Zvezde: