Prva izjava!

NE ODUSTAJEM, KAO ŠTO NIKAD NISAM: Nemanja Vidić se oglasio o kandidaturi za predsednika FSS

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda ostaje u trci za mesto prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: MN Press

Fudbalski savez Srbije će dobiti novog predsednika 14. marta, a izbori koji su raspisani pre nekoliko nedelja izazvali su mnogo pažnje javnoti. Nekadašnji kapiten Srbije Nemanja Vidić brzo je najavio kandidaturu i trku za mesto prvog čoveka, ali je za sada predsednički kandidat Dragan Džajić.

Počesni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda dobio je podršku delegata iz Zapadne Srbije, a u javnosti se prethodnih dana već pominjalo i ko bi mogao da bude i njegovom timu nakon proglašenja pobede. Ipak, Vidić ne odustaje ni od kandidature, ni od pobede na izborima za prvog čoveka FSS. To je danas potvrdio još jednom, u izjavi za medije.

"Uprkos pričama koje kruže želim da istaknem da nisam odustao od kandidature i da imam potpise pet delegata kao uslov za zvaničnu kandidaturu. Oni su me podržali još pre spekulacija o kandidaturi Dragana Džajića. Nažalost, pritisci su veliki kako na delegate tako i na potencijalne članove mog Izvršnog odbora", istakao je Vidić u izjavi dostavljenoj medijima.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve, Mančester junajteda i Intera istakao je da nikada u karijeri nije odustajao, pa neće to uraditi ni sada kada je u trci za prvu funkciju nakon igračke karijere i završenih UEFA seminara kojima je stekao formalno obrazovanje.

"Ne vidim zašto je problem moja kandidatura i želim da istaknem da iza svega stoji Zvezdan Terzić koji očigledno želi da posvađa sve Zvezdine legende. Ne odustajem, kao što nikad nisam“, poručio je nekadašnji as fudbalske reprezentacije naše zemlje.