Fantastičan!

AJAKS ZBOG TADIĆA STIGAO U BAČKU TOPOLU - I IMA JAKU PORUKU: Dušan je dao 100 golova, a sada je na vas red! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Dušan Tadić nastavlja da ređa golove, titule i pobede, a uskoro će ući među najveće legende kluba!

Izvor: Twitter/screenshot/AFCAjax

Emotivan je bio meč Ajaksa i Sparte iz Roterdama. Pobedili su "kopljanici" sa 4:0, Mohamed Kudus je svoj pogodak posvetio preminulom Kristijanu Atsuu, a Dušan Tadić je sa dva gola ušao u istoriju. 

Kada je kao već iskusan igrač dolazio u Amsterdam malo ko se ovome nadao, ali uspeo je da postigne 100. gol u dresu Ajaksa. Iako ga mnogi kritikuju on kao kapiten tima i dalje predvodi ekipu, a klub to zna da ceni.

Nakon što je postigao 100. gol u dresu tima sa "Johan Krojf arene" njegov klub je otišao pravo u Bačku Topolu, Dušanov rodni grad i tu je donirao 100 lopti školi koju je kapiten Ajaksa i Srbije pohađao uz poruku da je sada na neke nove klince red da postižu golove! Pogledajte:

Tadić je sada sa 100 golova izjednačen na 12. mestu večne liste strelaca Ajaksa sa Stefanom Petersenom. Očekuje se da do kraja godine proba da se probije u prvih 10 pošto je 11. Dik Šonaker sa 104 gola, a 10. Džon Bosman sa 105. 

Slede Luis Suarez, Pit Kajzer, Denis Bergkamp, Sjak Svart, Jari Litmanen, a onda dosta dalje Rut Gels i Klas Jan Huntelar, dok je ubedljivo prvi na listi sa 208 golova Johan Krojf. Dokle će ići na ovoj listi sjajni Srbin? Ostaje da se vidi, ali za sada nema stajanja!