Fudbal

KAKO JE PARTIZAN OPET DOBIO "STAROG" RIKARDA? Gurnuo prst u struju, pa poveo crno-bele u OSMINU FINALA evro-takmičenja!

Autor Mladen Šolak

Partizan večeras od 18.45 igra važnu evropsku utakmicu, a njegov napadač ponovo će biti u prvom planu.

Izvor: MN Press

Partizanov centarfor Rikardo Gomeš (31) dao je važne golove za crno-bele u prethodnih nedelju dana i zahvaljujući njima ekipa Gordana Petrića pobedila je Šerif u Kišinjevu i Spartak u Subotici. U četvrtak uveče od 18.45 u Humskoj, iskusni golgeter imaće još jedan važan zadatak - da produži seriju i da donese ekipi još jednu pobedu protiv Šerifa za plasman u osminu finala Konferencijske lige.

U najavi utakmice, trener Partizana Gordan Petrić bio je upitan kako je "probudio" Rikarda nakon dugog perioda u kojem centarfor nije postigao gol. "Da ga ja trgnem? Rekao sam mu gde je najjača struja na Teleoptiku, da gurne prst, pa se trgnuo...", nasmejao se Petrić, pa nastavio ozbiljnijim tonom: "Nisam ja, takvi su špicevi, neće ih nekad šutevi, pas, a kada se 'otvori, onda ih to drži na par utakmica. Rikardo je radio maksimalno profesionalno na pripremama kao i ostali i onda to dođe. Ništa ja tu nisam uradio. Možda nisam vršio pritisak Rikarda zato što nije dao gol, ali ne vršim generalno pritisak na igrača ako promaši i ako nije dobar u pasu, već samo ako ne da maksimum. Generalno, verovatno je i on to prošao par puta u karijeri i nadam se da će sutra opet da potvrdi to što je radio poslednje dve utakmice".

Napadač sa crno-belom "jedanaesticom" na leđima prekinuo je svoj niz od pet mečeva bez golova u Superligi i prethodno je "preskočio" da pogodi i u poslednjem kolu grupne evro-faze protiv Slovacka. Pre nedelju dana u Kišinjevu dao je važnu prednost Partizanu, a na njemu i ostatku ekipe je da je odbrane i da iskoriste veliku šansu da prolaz. U tome će imati podršku navijača, koje je Petrić pozvao na stadion, sa željom da Grobari bodre i fudbalere i košarkaše u četvrtak, s obzirom na to da je duel Evrolige Partizan - Fenerbahče zakazan za 21 čas. "Igramo sa Fenerom, voleo bih da bude navijanje i ovde i u Areni. Ne zavisi od nas kolika će biti publika. Siguran sam da moji igrači daju maksimum i ko to prepozna doći će. Nikoga ne zovam, ne mora da bude pun stadion, bitno je da oni imaju podršku u svlačionici, što je najbitnije, a bitno je i da ima podrška porodice", rekao je Petrić.

On je otkrio i da je ekipa spremna, kao i da Patrik Andrade očekivano neće moći da igra, jer je u Subotici u nedelju obnovio povredu mišića. "Ne mislim da je utakmica u Subotici toliko potrošila igrače i spremni smo za to. Sigurno je ekipa spremnija nego što je bila, tek je počelo, igrači ulaze u ritam. Andrade je imao mali problem, možda smo tu malo pogrešili. Radio je magnetnu rezonancu i pokazalo se da nema ožiljak, ali u Subotici se ispostavilo da je iskidao ložu i biće van stroja tri-četiri nedelje. Sledeće nedeljemo ćemo znati tačno. Fejsa i Natho su se žalili na temperaturu, ali mislim da će biti u redu za sutra. Vujačić ima crveni karton i to je nešto što je do sada. Šta će biti popodne, videćemo".

Takođe, Petrić je istakao i to da ekipa i stručni štab nisu imali bilo kakav problem u Kišinjevu na prvoj utakmici, kao i da su se svi iz Šerifa trudili da budu dobri domaćini crno-belima. "Nismo imali nijedan problem, čak kad smo sleteli veoma brzo smo prošli granicu. Nisam osetio nikakav problem. To što oni nisu igrali sa publikom, to i ne znam koji je razlog. I ekipa, klub, primili su nas kako i mi primamo druge klubove. Sve što nam je bilo potrebno - imali smo sve uslove. Ne verujem da su igrači obratili pažnju, jer smo i navikli. Ono što mi ovde možemo kao stručni štab i ljudi oko klupe imaće sve uslove za igru. Šta će i kako navijači reagovati, ne vidim što bi neko reagovao. Ne znam ni šta se dešavalo... Što se tiče četvrtka, koliko smo mi spremni, toliko su i oni i mislim da će biti lepa utakmica sa jedne i druge strane"