Fudbal

NAVIJAČI ZVEZDE DOBRO PAMTE ČUVENOG GOLGETERA! Proslavio rođendan, a o golu protiv Liverpula se i danas priča! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Vojin Lazarević postigao je fenomenalan gol protiv Liverpula koji se i dan danas pamti.

Izvor: MN Press

Čuveni napadač Crvene zvezde Vojin Lazarević napunio je danas 81 godinu. Rođen je 22. februara u Nikšiću i bio je deo jedne od najuspešnijih generacija crveno-belih. Njegov čuveni pogodak protiv Liverpula je nešto o čemu se priča i dan danas. Evrogol koji je dao na "Enfildu" jedan od najlepših koji je postigao u dugoj karijeri.

Ostavio je veliki trag u klubu i kao trener i igrač. Prvo je bio na terenu i u kopačkama od 1966. do 1970. goidne, pa onda od 1972. do 1947. godine dok je na klupi bio od 1997. do 2000. godine. Prvo je zamenio Vladimira Petrovića Pižona i sa klubom je osvojio Kup Jugoslavije, a onda je u drugom mandatu zamenio Milorada Kosanovića. Zvezda je tada posle bombardovanja pobedila Partizan u nacionalnom kupu sa 4:2.

Odigrao je 214 zvaničnih mečeva u crveno-belom dresu i postigao 134 gola, računajući sve utakmice na 357 mečeva je 228 puta zatresao mrežu. Šesti je strelac u takmičarskim utakmicama u klupskoj istoriji sa 134 pogotka, a sa 106 u prvenstvu je četvrti na večnoj listi. Pogledajte i taj pogodak:

Vojin Lazarević gol
Izvor: YouTube/istorija ex yu fudbala