Fudbal

POTVRĐENO! VOJVODINA IMA NOVOG TRENERA: Sa Rastavcem hteli u VRH, ali umesto njega stiže bivši kapiten kluba!

Autor Mladen Šolak

Promena na klupi Vojvodine usred sezone.

Izvor: MN Press

Radoslav Batak (45) je novi trener Vojvodine umesto Milana Rastavca, koji je napustio tim posle osam meseci. Bivši kapiten "lala" drugi put će sesti na klupu Novosađana, koje je krajem devedesetih i početkom 21. veka na terenu predvodio i kao kapiten. On će preuzeti ekipu na nakon uzastopnih remija protiv Mladosti iz Lučana i Radnika iz Surdulice (u oba meča bilo je 1:1).

Iako je pod vođstvom Milana Rastavca Vojvodina najavljivala napad na vrh tabele Superlige i počela sezonu sa velikim ambicijama, rezultati to nisu pratili, a tim se mučio da uđe u seriju pobeda. Batak će preuzeti Vojvodinu na petom mestu tabele Superlige, sa 39 osvojenih bodova u 23 odigrane utakmice, a iz kluba je potvrđeno da će promocija biti održana u ponedeljak u 11 časova.

Batak je u srpskom fudbalu najdublji trag ostavio u Radničkom iz Niša, na čijoj je klupi sedeo dva puta, a prošlog proleća uveo je tim sa Čaira u Evropu, pa otišao. On ima 45 godina, bio je reprezentativac Crne Gore (25 utakmica, jedan gol) i fudbalsku karijeru gradio je u Vojvodini i nizu klubova u Srbiji i inostranstvu (Dinamo Moskva, Ankara, Antalija, Tobol, Mogren). Trener je postao 2015. na Tajlandu, a u Srbiji je prvi posao imao baš u Vojvodini 2017. Tada je na klupi "Stare dame" sedeo u osam utakmica i otišao posle četiri pobede, dva remija i dva poraza.