Fudbal

KAKO JE RADOMIR ANTIĆ ZBOG RADOVANA KARADŽIĆA DOBIO TUŽBU? Sve je pokrenuo jedan novinar: "Platio sam sa ZADOVOLJSTVOM"

Autor Nemanja Stanojčić

Radomir Antić morao je da plati kaznu od skoro 12,000 evra posle tužbe španskog novinar zbog Radovana Karadžića.

Izvor: MN Press/Printscreen/Youtube/ International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY)

Legendarni srpski trener Radomir Antić morao je da plati veliku novčanu kaznu zato što je branio Radovana Karadžića. Čuveni stručnjak je dobio tužbu sredinom devedesetih dok je radio u Španiji, vređao je novinara Hermana Terca iz lista "El Pais".

Tada je Vrhovni sud presudio u korist spomenutog novinara i Radomir je morao da spremi novac. Pojavio se snimak starog intervjua gde je pričao baš o tome za "B92". "Rekao sam posle jednog intervjua, gde sam branio Radovana Karadžića, da je on nacionalista i da ne poznaje ukupnu situaciju na našim prostorima. Tužio me je, platio sam kaznu sa velikim zadovoljstvom. Uvek sam bio taj koji je branio interese Srbije", rekao je Antić, ta kazna iznosila je oko 12,000 evra.

Usledilo je i pitanje o tome da li je promenio mišljenje o Karadžiću od tada. "Nisam promenio mišljenje o Radovanu. U svkoj situaciji gledam ponašanje čoveka u odnosu na to kada brani svoj narod. Na način na koji su oni branili, to je dužnost svakog čoveka koji je u tom trenutku bio na toj poziciji", poručio je Antić.

Antić je igračku karijeru počeo u Slobodi iz Užica, ptom je prešao u Partizan gde je igrao devet godina. Zatim je igrao za Fenerbahče, Saragostu i Luton. Trenersku karijeru počeo je u Prtizanu gde je bio pomoćnik, pa je samostalno krenuo u Saragosi. Bio je na klupi Real Madrida, Ovijeda, Atletiko Madrida, Barselone, Selte, Šandonga i Hebeija. Vodio je i reprezentaciju Srbije i odveo "orlove" na Svetsko prvenstvo 2010. godine. Bio je jedan od najvećih stručnjaka sa ovih prostora. Preminuo je u aprilu 2020. godine posle duge i teške bolesti.