Samopouzdanje

OPROSTITE DIJEGO I OSTALI, ALI OVO JE NAJBOLJA ARGENTINA IKADA: Emotivna ispovest Mesijeve desne ruke - Rizikovao sam!

Autor Nikola Lalović

Rodrigo De Pol misli da Argentina nikada nije imala bolji tim. Da li je to baš tako?

Izvor: Profimedia/ANP MAURICE VAN STONE /ANP/Sipa USA

Rodrigo De Pol je išao preko svih granica kako bi pomogao svojoj Argentini da osvoji Svetsko prvenstvo! Nakon što se Đovani Lo Selso povredio i nije mogao da dođe u Katar, nisu Argentinci imali luksuz da im se drugi ključni igrač veznog reda ne pojavi na Mundijalu

Na kraju je na svoju odgovornost igrao čovek za koga kažu da je lični telohranitelj Lionela Mesija, a posle svega, ima pravo i da se pohvali. Naglasio je da, uz sve poštovanje koje ima prema drugim ekipama Argentine kroz istoriju smatra da je ovaj tim najbolji ikada! 

"Oprostite mi sada svi, ali mislim da smo mi najbolji ti,m koji je ova država ikada imala! Pobedili smo sve trenutne šampione. Bili smo bolji od Brazila koji je šampion Južne Amerike, pobedili smo Italiju koja je poslednji šampion Evrope i savladali smo Francusku, branioca titule na Svetskom prvenstvu", rekao je on.

Vezista Atletiko Madrida je istakao da je tokom turnira u Kataru pogoršao svoju povredu i da bi većina igrača u tom momentu odustala. Ne i on. 

"Mnogi bi na mom mestu odustalii ne bi se ni trudili da se vrate jer je to delovalo jako teško. Bilo je 80 odsto šanse da ću propustiti ceo turnir, ali rizikvoao sam jer sam mislio da mi je to možda poslednji Mundijal. Kada sam se vraćao plašio sam se da ću pocepati mišić, prvo sam potrčao sa strahom, a onda sam odlučio da ne mislim na to i ubrzao sam", objasnio je on.