Pošteno!

KAKAV POTEZ - MARKO TUKAO NAVIJAČA, PA STIGLO IZVINJENJE: Zbog Srbina išli u Španiji, ispred stadiona ostavili poruku!

Autor Dušan Ninković

Strašan potez napravila je navijačka grupa holandskog kluba, otišli su u Španiju i pokazali šta su uradili.

Izvor: Profimedia

Srpski golman Marko Dmitrović našao se u centru pažnje evropske fudbalske javnosti prethodne nedelje, kada se na terenu obračunao sa navijačem koji je prekinuo revanš meč PSV-a i Sevilje u okviru Lige Evrope. Huligan koji je od ranije poznat policiji napao je sa leđa nekadašnjeg čuvara mreže Crvene zvezde, a zatim je lako savladan od strane Dmitrovića.

Zbog neprijatnosti koja se desila Marku Dmitroviću Holanđani su osetili potrebu da se pojave u Sevilji i upute izvinjenje. Pred stadionom "Ramon Sančez Pishuan" osvanula je poruka za Marka, cveće i ceduljica na kojoj su rukom ispisane lepe reči. Dirljiv gest i stvarno neobičan način da se navijačka grupa izvini fudbaleru, posebno kada se ima u vidu da su zbog ovoga morali da otputuju u Španiju.

"Dragi gospodine Dmitroviću, izvinjenje u ime svih ostalih pristalica PSV-a. Nadamo se da ste dobro posle incidenta. Želimo vam sve najbolje i sreću u Ligi Evrope", piše u poruci kluba navijača PSV-a. Oni su se na ovaj način ogradili od postupka huligana koji je i ranije imao problema sa zakonom.

Inače, Dmitrović je nakon meča pred kamerama zatražio od UEFA da reaguje zbog ovog incidenta, ali će Holanđani kaznu dobiti tek u narednoj sezoni. PSV je ispao od Sevilje jer na svom terenu nije uspeo da nadoknadi tri gola zaostatka iz prvog meča koji je nedelju dana ranije igran u Sevilji. Ispostavilo se da je treći gol na meču pred navijačima Sevilje - delo Nemanje Gudelja - bio ključan za prolaz među 16 najboljih timova u Ligi Evrope.