OŠTRO

U HUMSKOJ SU PRIHVATILI DA SU UVEK DRUGI! Ljubimac crno-bele publike: Boli me to, klub troši legende!

Autor Milutin Vujičić

Partizan je bez trofeja od 2019. godine, a poslednji naslov prvaka osvojio je Marko Nikolić 2017. To se nimalo ne sviđa Srđanu Radonjiću.

Izvor: MN Press

Bivši fudbaler Partizana Srđan Radonjić igrao je sa Igorem Duljajem u Humskoj i dobro poznaje njegov karakter, tako da očekuje da "razmrda" igrače crno-belih pred 169. večiti derbi (petak, 19.00). Duljaj je nasledio Petrića na užarenoj klupi Partizana i čeka ga vrlo težak zadatak, vatreno krštenje u najtežoj utakmici srpskog fudbala, ali ako neko može da se upusti u koštac sa tim - onda je to borbeni vezista iz Topole.

"Uzdam se u Igora, on je uvek bio neverovatan borac, ima enegiju i želim mu da to prenese i na igrače", rekao je Radonjić za "Informer" i dodao da nije pravedno samo u prvi plan isticati trenera i igrače, odnosno smatra da odgovornost za rezultate nije ravnomerno podeljena.

"Ne mogu uvek samo treneri i igrači da budu krivci. Petrić je najmanje odgovoran za ono što mu se desilo, ali klub je nastavio da troši legende. Boli me to što su u Humskoj olako prihvatili da će uvek biti drugi u prvenstvu što je nedopustivo. U ovom timu nema hemije, ni pravog vođe na terenu", oštro je poručio Radonjić koji je u Partizanu igrao do 2004. do 2007. godine, napustivši Humsku sa jednim naslovom prvaka.

"Jedini se za nijansu izdvajaju Bibaras Natho i Rikard Gomeš. U moje vreme smo imali Mirkovića, Tomića, Nađa, Kralja, Ćirića, pa su mlade učili šta predstavlja crno-beli dres. Definitivno su neophodne promene od samog vrha", zaključio je Crnogorac koji je bio ljubimac crno-bele publike.

Podsetimo, Partizan je poslednji put 2019. godine osvojio trofej, bio je to pehar Kupa Srbije, dok na naslov šampiona Srbije čekaju još od sezone 2016/17 kada je na klupi bio Marko Nikolić.