NEOČEKIVANO!

NIKAD NEĆETE POGODITI KO MU JE IDOL! Dobio nadimak po Maradoni, ali je dres ovog igrača nosio STALNO na leđima!

Autor Nikola Savić

Hviča Kvarachelija otkrio je zanimljivu informaciju, iako ga mnogi zovu "Kvaradona", njemu Diego Maradona nije bio idol u detinjstvu.

Izvor: Profimedia

Hviča Kvarachelija ove sezone blista u redovima Napolija i nezadrživo juri ka "Skudetu" pa ne čudi zašto supertalentovanog Gruzina mnogi po Italiji porede sa Maradonom koji već nosi nadimak "Kvaradona". Iznenadio je sve kada je u jednoj izjavi rekao da mu Maradona ipak nije idol iz detinjstva, već je to nekadašnji "as" Reala iz Madrida Guti.

Kvaravhelija je na utakmici grupne faze Lige šampiona portiv Ajntrahta čak uradio istu asistenciju kao što je to legendarni Španac učinio na meću protiv Deportiva za Karima Benzemu. Mnoge je njegova izjava iznenadila, pa je mladi napadač pojasnio. "Ja volim fudbal zbog Gutija koji je igrao za Real Madrid, Gutijevi dresovi se nisu prodavali u Gruziji, pa sam kupio belu majicu i napisao broj 14 na leđima hemijskom olovkom i uvek sam je nosio kada igram fudbal", izjavio je Kvarachelija.

On je u redove Napolija došao neprimetno i bez velike pompe iz Dinamo Batumija u leto 2022. za 15 miliona evra i već dobro opravdao uložen novac. Ove sezone zajedno sa Viktorom Osimhenom čini ubitačan tandem. Mnogi navijači nebesko-plavih konačno mogu da razmišljaju o tituli koja na stadion "Diego Armando Maradona" nije stigla još od perioda kada je slavni Argentinac harao terenima Serije A pre više od 30 godina.