OŠTRO!

ON PUCA PO GROBARIMA, A GDE SU IGRAČI PARTIZANA!? Iliev ŽESTOKO kritikovao crno-bele: Ovo ne mogu da zadržim za sebe!

Autor Milutin Vujičić

Ivica Iliev je kritikovao igrače Partizana posle poraza u 169. "večitom" derbiju.

Izvor: TV Arena sport/MN Press

Bivši fudbaler i sportski direktor Partizana Ivica Iliev bio je vrlo grub u analizi 169. "večitog" derbija. Istakao je da fudbal nije bio na potrebnom nivou, partiju crno-belih u prvom poluvremenu nazvao je "kriminalnom", dok je potom otvoreno kritikovao sve ono što vidi da nije dobro u Humskoj. Najviše mu je zasmetao manjak karaktera domaćih igrača crno-belih, odnosno to što igrači Partizana nisu reagovali na provokaciju Aleksa Viga, a potom su ispali naivni i kada je isključen Rikardo Gomeš. Takođe, Iliev smatra da je najveću nesigurnost po crno-bele predstavljao golman Aleksandar Popović koji je pre samo nekoliko dana napravio buru i naljutio sada već bivšeg trenera Gordana Petrića.

"Ne mogu da to što imam zadržim samo za sebe, moram da podelim. Treba vam karaktera, to donose domaći igrači, bune se prvi kad dolaze strani igrači, bune se, pričaju o njihovim kvalitetima... A treba da pođu od sebe. Kod prvog gola, igrač Zvezde (Aleks Vigo, prim. aut.) koji ne razume ni srpski fudbal, ni derbi, odlazi do Partizanove tribine i puca po navijačima, a nijedan igrač Partizana ne reaguije. Sa druge strane, videli smo da mladi golman koji je jako talentovan iznosi svoje mišljenje, na koje nema pravo, govori da je sramota, a danas uliva saigračima nervozu i nesigurnost. Nema veze što je Zvezdin gol autogol, nisam golman, ali ono je reakcija uplašenog momka koji mora da izbije", kazao je Iliev tokom gostovanja na TV Arena Sport.

"U drugom poluvremenu reagovao je nervozno na pokušaje sa strane, nesigurno i od običnih pokušaja pravio je nešto veliko. Na kraju najveći karakter imaju strani igrači, u svaku tuču su ulazili samo oni, gde je taj karakter naših momaka? To je ono što me boli i to je glavno pitanje koje mora da se reši za buduće godine. Bio sam u tom sistemu, znam kakve priče idu iz svlačionica, iz njihovih soba, a na kraju ništa od njih niko nije doneo", zaključio je Iliev.