Fudbal

ZVEZDA TREBA DA SE ZABRINE! AKO JE OVO ZA LIGU ŠAMPIONA... Bivši as crveno-belih o derbiju: DRASTIČNO mora da se menja!

Autor Mladen Šolak

Nekadašnji igrač Zvezde iskreno je analizirao 169. večiti derbi i pobedu crveno-belih protiv Partizana.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ivan Dudić analizirao je pobedu crveno-belih u 169. "večitom" derbiju i rekao da ga brine ako je i ovaj meč deo pripreme lidera Superlige za učešće u Ligi šampiona. "Nije bio derbi na zavidnom, već na prosečnom nivou. Sem tog gola, očekivali smo otvoreniju utakmicu, da bi bilo i više golova. Zvezda je u prvom poluvremenu ila malo bolja. Videće se još kako će biti i kao zvezdaš voleo bih da je bila i ubedljivija pobeda i lepša predstava, ali drugo poluvreme mi ne uliva preveliku nadu", rekao je on iskreno za TV Arena sport.

Dudić je rekao da bi crveno-beli trebalo da budu zabrinuti. "Ako je ovo priprema Zvezde za Ligu šampiona, treba da se zabrine kako je izgledala danas. Ima još vremena, ali u koncepciji igre i smislu, mora drastično da se menja. Ostaje žal prema navijačima, ostali su uskraćeni za lepšu predstavu, obe ekipe su tu imale prostor za napredak", dodao je Dudić.

Na konstataciju da je Zvezda sačuvala nepobedivost na domaćem terenu, Dudić je rekao: "Zvezda je već imala veliku prednost, bolje da smo pričali o dobroj igri, fudbalskim stvarima na kojima može da se nadograđuje igra Zvezde umesto o statistici".

Crvena zvezda pobedila je golom Aleksa Viga u 5. minutu posle odbitka o kapitena Partizana Slobodana Uroševića, a potom je uz velike napetosti i sukobe na terenu branila i odbranila tu prednost do kraja. Lider Superlige tako je povećao svoju prednost na "plus 16" poena i već početkom marta može da razmišlja o direktnom plasmanu u Ligu šampiona sledećeg leta. Ipak, prikazana igra nije mogla da zadovoljni ni neutralne gledaoce, ni navijače "večitih".