Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA? SAMO AKO BUDEMO IMALI ISTE USLOVE! Poruka kapitena Partizana: Da dobijemo što i SVI!

Autor Mladen Šolak

Izjave fudbalera Partizana posle 169. večitog derbija protiv Crvene zvezde.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana potišteni su napustili "Marakanu" nakon poraza 0:1 u 169. "večitom" derbiju, a posebno ih je bolelo to što u drugom poluvremenu nisu golom nagrađeni za bolju igru od domaćina. Taj deo meča im je i ohrabrenje i putokaz za ono ka čemu teže - odbrani drugog mesta na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Prema mišljenju kapitena Partizana Slobodana Uroševića, crno-beli će uspeti u tome ako budu imali iste uslove kao i svi.

"Kvalifikacije za Ligu šampiona? Nadam se da ćemo osigurati ako kriterijumi budu isti za sve", dodao je Urošević, bez želje da dalje obrazlaže na šta misli. On je opširnije i konkretnije govorio o utiscima sa utakmice.

"Rezultatski nisu dobri utisci, izgubili smo, bili su bolji za gol. Mislim da smo bili konkretniji, ali opet su oni pobedili i nemam šta da kažem. Čestitam na tome. Idemo dalje, borićemo se, mislim da smo mnogo bolju utakmicu odigrali nego prošle nedelje. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Videli smo da možemo, ne mogu da kažem da smo propustili prvo poluvreme, ali bili smo za nijansu slabiji u odnosu na drugo. Trebalo je tako od početka. Derbi je, ima nervoze, svega, to mogu da opravdam sa te strane, ali moramo da se opustimo i da igramo. Nadam se da ćemo da počnemo da pobeđujemo".

Partizan je u drugom poluvremenu podsetio na dobre evropske partije. "Potrudićemo se da tako bude i dalje, da li će biti tako ili malo slabije, najvažije je da pobeđujemo, da povratimo samopouzdanje i da za početak krenemo da pobeđujemo. Onda će igra biti bolja".

Rikardo Gomeš nije uspeo da postigne gol, a na kraju je dobio i crveni karton: "Nismo počeli tako dobro. Primili smo gol iz glupe situacije, ali pokazali smo reakciju. Nismo imali sreće zbog šansi koje smo stvorili i u kojima nismo dali gol. To je fudbal, nekad zaslužuješ dobar rezultat, ali on se ne dogodi. Nekad lopta neće da uđe, ali šta možemo da uradimo? Da nastavimo da radimo, da nastavimo da dajemo sve od sebe i rezultat će doći. I naravno, da nastavimo da se borimo za Partizan. Možda sam na kraju bio preemotivan, ali samo sam pokušao da odbranim tim posle te situacije, nažalost dobio sam crveni karton i to je život".

Svetozar Marković rekao je niko nije očekivao da će crno-beli da pruže takvu igru, pogotovo onakvu viđenu u drugom poluvremenu. "U prvom se ponovilo što nam se već dešavalo, da uđemo loše, da ne uspevamo u pola sata da igramo 'pasom', već smo bili u grču. Posle smo dobili igru, i sa igračem manje imali smo veći posed lopte. Ipak, loše smo ušli u meč i nažalost u prvih pet minuta primili smo taj gol i nismo uspeli da izjednačimo i preokrenemo".

Kako je video danas Zvezdu? "Ne znam šta bih rekao, da pričam da smo bolja ekipa ili da zaslužujemo više... Večiti rival ipak beži 16 bodova od nas, što je ogroman zaostatak. Na nama je da u ostalim mečevima pokušamo da pobedimo. Došao je i novi šef stručnog štaba, da se bolje upoznamo i uigramo sa njim".

Da li se Partizan probudio? "Sigurno da je kasno, o tome uopšte ne treba da govorimo. 16 bodova je ogromna razlika, ali mislim da je drugo poluvreme nešto čemu treba da težimo i što treba da nas vodi, da ubuduće izgledamo tako. U dosta situacija i sreća treba da te pogleda da bi ostvario nešto. Zvezda je ušla bolje od nas, postigli su gol, a mi se okrećemo meču koji igramo u sredu"