Mašina

JOVIĆ JE KLASA - SRUŠIO JE VELIKI MILAN: Ušao sa klupe pa za šest minuta rešio meč - pogledajte ovu majstoriju! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Luka Jović je na kritike odgovorio golovima, a sada je nakon serije pogodaka u Evropi uspeo da pogodi i u Seriji A!

Izvor: TV Arena sport

Fiorentina je savladala Milan 2:1 (0:0), a samo nekoliko dana nakon što su vlasnici "viole" istakli kako su zadovoljni dovođenjem Luke Jovića on je pogotkom u duelu sa "rosonerima" pokazao svima da može da pravi razliku na velikoj sceni! Srpski napadač je počeo meč na klupi, ušao je u  81. minutu umesto Artura Kabrala i samo šest minuta kasnije rešio je meč! 

Sa krila je prodirao Dodo koji je centirrao u sredinu kaznenog prostora Milana, a tu se u odličnoj poziciji našao Luka Jović. Fantastično je skočio, onda glavom poslao loptu na suprotnu stranu od golmana Majka Manjana i zatresao je mrežu! Na snimku je jasno moglo da se vidi kako Manjan pogledom prati loptu koja ide pravo iza njegovih leđa! 

Do kraja meča Teo Ernandez je uspeo samo da ublaži poraz svog tima pogotkom u 95. minutu, ali su tri boda ostala u Firenci. Ovo je bio Jovćev četvrti gol u Seriji A i sada je samo Artur Kabral sa pet pogodaka efikasniji od njega u Fiorentini. Pogledajte ovaj pogodak: 

Prvo poluvreme ove utakmice proteklo je bez mnogo prilika, a onda je na samom startu drugog dela igre Fikajo Tomori napravio penal i Niko Gonzales je dao gol za 1:0 u 49. minutu utakmice. Sve do pogotka Luke Jovića delovalo je da Milan može da se vrati, ali je srpski našadač pokvario veče "rosonerima" koji su se nadali bodovima iz Firence. Sada je Fiorentina na deobi 11. mesta na tabeli sa 31 bodom, dok je Milan na deobi trećeg mesta sa 47 bodova koliko ima i Inter.