Fudbal

KOŠMAR VLAHOVIĆA I EKIPE KOD MURINJA: Od nemoći šutirali igrače Rome - POMRAČENJE UMA Moiza Kina za 40 sekundi!

Autor Mladen Šolak

Juventus doživeo bolan poraz protiv Rome, a rezervista Stare dame napustio teren za manje od minut

Izvor: Profimedia

Roma je pobedila Juventus na Olimpiku 1:0 (0:0) i izvesno nanela "Staroj dami" odlučujući udarac u pokušajima da se kvalifikuje za Ligu šampiona sledeće sezone. Ekipa Žozea Murinja trijumfovala je golom iz daljine Đanluke Manćinija u 53. minutu i tako se sa 47 osvojenih bodova vratila na četvrtu poziciju. Na 13 kola do kraja ima čak 12 bodova više od Juvea, koji će po svemu sudeći morati sledeće godine u Ligu Evrope, u kojoj i sada igra.

Srpski tandem Juventusa Dušan Vlahović - Filip Kostić bio je u startnoj postavi gostiju, vezista Rome Nemanja Matić odigrao je ceo meč i na kraju slavio velika tri boda na punom stadionu Olimpiko. Nemoć i nervozu Juventusa slikovito je demonstrirao i neverovatan potez rezerviste Moizea Kina, koji je ušao u igru u 89. minutu, a u 90. dobio crveni karton! On je najpre vukao Manćinija, a onda ga je šutnuo sa leđa i sudija Fabio Mareska odmah ga je isključio iz igre. Pogledajte taj potez:

Roma nije mogla da se na lepši način iskupi za blamažu u prošlom kolu - poraz na gostovanju "fenjerašu" Kremonezeu (1:2), koji je početkom februara slavio na Olimpiku i u Kupu Italije (1:2). Murinjo je opet uspeo i njegov tim sa dodatnom energijom ulazi u dvomeč osmine finala Lige Evrope protiv Real Sosijedada od četvrtka.