IZNENAĐENJE!

SRPSKI REPREZENTATIVAC ZAVRŠIO KARIJERU SA 32! Partizanu doneo titulu, ostao bez kluba, a onda rekao KRAJ!

Autor Milutin Vujičić

Petar Škuletić više ne uživa u fudbalu i odlučio je da se penzioniše.

Izvor: MN Press

Srpski fudbaler Petar Škuletić odlučio je da završi igračku karijeru. Nekadašnji napadač Vojvodine, Partizana i Monpeljea "svirao je kraj" nakon 15 godina profesionalnog bavljenja fudbalom, ali i relativno rano - pošto su mu tek 32 godine. Odluku je doneo pošto je letos ostao bez ugovora u TSC-u, a nakon svega što je prošao priznao je da je ostao i bez ambicije da se bavi fudbalom.

"Rešio sam da stavim tačku na karijeru", rekao je Petar Škuletić u gostovanju u podkastu "Alesto" kod Aleksandra Stojanovića i dodao je da je fizički i dalje mogao da nastavi da igra, međutim psihički - to nije to.

"Mogao sam po godinama još da igram, ali gledajući kako sam delovao poslednjih godina moje karijere, shvatio sam da je bolje da prestanem. Ponosan sam na sve što sam uradio u karijeri. Kako sam krenuo, kuda sam išao, zaobilaznim putem do Partizana. Nemam za čim da žalim. Poslednjih godina sam igrao čisto da produžim karijeru. Nisam imao ambiciju da igram dalje", zaključio je popularni "Škuntelar".

Škuletić je bio veliki talenat crno-belih i važio je za jednog od najperspektivnijih igrača svog godišta ('90), međutim do prvog tima je došao zaobilaznim putem. Otišao je kao tinejdžer u LASK, pa se preko Zete, Vojvodine i Radničkog iz Niša vratio u Partizan u zimu 2014. godine. Postigao je 28 golova za crno-bele i bio jedan od ključnih igrača Marka Nikolića koji je 2014. godine zamalo doneo titulu u Humsku, odnosno godinu dana kasnije je njegove rezultate nastavio Zoran Milinković, upravo sa Škuletićem kao najboljim strelcem.

Nakon toga je otišao u Lokomotivu za 3,2 miliona evra, a bio je član i Gendčlera, Monpeljea, Sivaspora, Sabaha i na kraju TSC-a. Šest puta je nosio dres Srbije i dao jedan gol.