Završeno!

NENAD LALATOVIĆ IMA NOVI KLUB U SRBIJI: Suspenzija, otkaz, pa selidba na drugi kraj zemlje - sledi borba za opstanak!

Autor Dušan Ninković

Trener brojnih srpskih klubova ima novu avanturu, sada će morati da se bori za opstanak sa ekipom koja je pri samom dnu.

Izvor: MN Press

Nenad Lalatović ima novi klub u srpskom fudbalu! Samo nekoliko dana nakon što je postao zvaničan njegov rastanak sa Radničkim iz Niša, nekadašnji defanzivac našao je novi posao. On će u narednom periodu predvoditi Mladost GAT i tako još jednom raditi u Novom Sadu gde je do sada trenirao Proleter i Vojvodinu u kojoj je radio tokom dva mandata.

Mladost iz novosadskog naselja Satelit tražila je šefa stručnog štaba od rastanka sa Ljubomirom Ristevskim, a glasine o Lalatovićevom preuzimanju tima počele su još pre nekoliko dana. Zapravo, pre meča koji su Mladost i niški Radnički odigrali u Novom Sadu spekulisalo se da će Lalatović ubrzo zameniti stranu i preseliti se na sever Vojvodine, pa ga je klub suspendovao zbog nediscipline i kršenja pravila.

Ekipu je u Novom Sadu predvodio njegov pomoćnik Vidak Bratić, a nakon toga ozvaničeno je da će klub sa Čaira u nastavku sezone predvoditi Dragan Šarac, drugi pomoćnik nekadašnjeg trenera Radničkog. Ostaje da se vidi i koga će Nenad Lalatović povesti za Novi Sad, pošto je očigledno da stručni štab koji je godinama sjajno funkcionisao ne nastavlja zajedničku saradnju.

Uz poršku Bratića i Šarca Nenad Lalatović pravio je najbolje rezultate u karijeri tokom koje je predvodio čak 11 srpskih klubova. Počeo je u ugašenom Sremu iz Sremske Mitrovice, nastavio u novosadskom Proleteru, a zatim radio u Napretku iz Kruševca, Crvenoj zvezdi, Borcu iz Čačka, Vojvodini, Čukaričkom, Radničkom iz Niša, ponovo Vojvodini, Radničkom 1923 iz Kragujevca, ponovo na Čairu i na kraju u Mladosti. U međuvremenu je trenirao Al-Batin iz Saudijske Arabije i banjalučki Borac, a kao šef struke u devet različitih timova Superlige trenutni je rekorder! Videćemo da li će i ovog puta saradnja biti uspešna... 

A Novosađanima će biti veoma bitno da u ostatku prvenstva sve funkcioniše. Sa samo 17 bodova u dosadašnjem toku prvenstva zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli i predstoji im grčevita borba. Lalatović i njegov tim moraće da poprave poziciju pre plej-auta, a zatim da se u borbi protiv direktnih konkurenata izbore za opstanak u elitnom rangu srpskog fudbala.