OGROMAN NOVAC!

ZVEZDI VIŠE OD 30 MILIONA ZA LIGU ŠAMPIONA! Ogroman novac stiže na Marakanu, a to nije jedina DOBRA vest za crveno-bele

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda će inkasirati ogroman novac od Lige šampiona ako odbrani titulu, a sve je izvesnije da hoće.

Izvor: MN Press

Ako ne dođe do najvećeg preokreta u istoriji Superlige, Crvena zvezda će osvojiti šestu uzastopnu titulu u domaćem prvenstvu. U ovom trenutku Crvena zvezda ima čak 18 bodova prednosti u odnosu na Partizan koji, uz sve probleme koje ima, sada više razmišlja o "odbrani" drugog mesta pošto im TSC i Čukarički dišu za vratom, tako da smo praktično ostali bez šampionske trke iako je do kraja preostalo još 12 rundi.

Iz tog razloga Zvezda već polako može da pravi planove za grupnu fazu Lige šampiona i konačno više ne mora da razmišlja o kvalifikacijama. Tako navijači Zvezde već pokušavaju da izračunaju gde će njihov tim biti na žrebu grupne faze, a prema sadašnjim prognozama su prvi iznad crte u trećem šeširu, što znači da je moguće i "skliznuti" u četvrti.

Sve to neće ništa igrati ulogu ako Crvena zvezda tokom leta ne napravi ozbiljniji tim koji može da odgovori na napore koji podrazumevaju najjače takmičenje u Evropi, što je posle "večitog" derbija napomenuo i njihov bivši fudbaler Ivan Dudić, a dobra vest je da im sleduju ogromni bonusi koje mogu da iskoriste da investiraju u tim. Zvezda je već za leto dogovorila Pitera Olajinku iz Slavije i Marka Stamenića iz Kopenhagena, ali sudeći po novcu koji će dobiti od UEFA, spremaju i više od toga.

Prema sadašnjim procenama, uz ogradu da UEFA i dalje možda poveća nagrade za 2023/24, Crvena zvezda će samo od učešća u grupnoj fazi zaraditi 15.640.000 evra. Na to bi na ime deonica i učinka u poslednjih osam sezona u UEFA takmičenjima dobila još 8,8 miliona (moguća pomeranja za čak milion evra ka "gore" u slučaju da recimo Njukasl uđe u četiri najbolja u Premijer ligi), pa bi tako ukupna zarada mogla da dostigne i 25,5 miliona evra. A tu nisu uračunati ni bonusi od ulaznica, TV prava, kao ni bogate nagrade na osnovu rezultata.

Jasno je da bi tako dobitak Crvene zvezde od Lige šampiona mogao da bude veći i od 30 miliona evra, što je već dovoljan signal rukovodstvu da je potrebno još više investirati, kako bi se više i vratilo.

Što se tiče protivnika, rano je još za prognoze, ali pored Crvene zvezde u trećem šeširu trenutno mesto drže Porto, Šahtjor, Salcburg, Dinamo Zagreb, Slavija Prag, Fejnord i Lacio, dok su u četvrtom Jang bojs, Marsej, Real Sosijedad, Seltik, Galatasaraj, Monako, Union Berlin i Dnjepar. Ali, daleko je jun...