BURA!

PREBIO SAM TOG RUSKOG SELJAKA U HOTELU! Ukrajinski fudbaler šokirao priznanjem: Vikao je SLAVA RUSIJI, pa pao na pločice

Autor Milutin Vujičić

Ukrajinski fudbaler iz Šahtjora pohvalio se da je pretukao jednog turistu iz Rusije.

Izvor: YouTube/FC Shakhtar Donetsk

Rat u Ukrajini traje već duže od godinu dana i odavno se "prelio" na sve sfere života, pa i sport. Jasno je da vlada  animozitet između ruskih i ukrajinskih sportista, pa smo tako tokom zimskih priprema u Antaliji saznali da je došlo i do fizičkog obračuna fudbalera iz Rusije i Ukrajine, međutim to nije sve. Sada je ukrajinski fudbaler Danil Sikan iz Šahtjora, i to na klupskoj televiziji (!?), ispričao kako je zimus pretukao jednog ruskog turistu.

Uz osmeh na licu, Sikan se "pohvalio" pred TV kamerama da je bio akter sukoba u hotelu tokom priprema u Turskoj, gde uglavnom klubovi odlaze da se spreme za prolećni deo sezone.

"Desilo se to tokom večeri. Šetao sam sa Romom Ternovom i krenuli smo da igramo bilijar, a taj tip je bio sa decom i ženom. Kada je video da smo u trenerkama Šahtjora i da smo iz Ukrajine odmah je uzviknuo - 'Spartak šampion!' Pravio sam se da ne čujem, ali bio sam besan u sebi i ojetio sam da moram da reagujem. Tada mi je saigrač rekao da se smirim, da ima dece u okolini...", kazao je Sikan, pa nije teško pretpostaviti u kom smeru je dalje priča otišla.

"Bio sam revoltiran zbog tog ruskog seljaka. Nisam želeo da im dozvolim da se tako ponašaju u hotelu ili bilo gde drugde. Vikao je 'Spartak, šampion', a onda i 'Slava Rusiji'. Opalio sam mu šamar. Pao je na pločice, pokušao da ustane, ali nije uspeo. Dan kasnije izbačen je iz hotela".

Sikan inače ima samo 21 godinu i za Šahtjor igra od 2019. kada je stigao iz Lavova. Išao je na pozajmice u Marijupolj i Hanzu, dok je do sada u dresu Šahtjora postigao dva gola.