Užasno!

NESTAO SLAVNI BRAZILSKI FUDBALER (39): Pre decenije silovao Albanku, sad pobegao od zakona - čeka ga 9 godina robije!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno mu je predviđana jedna od najvećih karijera u istoriji fudbala, a na kraju će ostati zapamćen kao silovatelj.

Izvor: Profimedia

Legendarni brazilski fudbaler Robinjo (39), nekadašnji napadač Santosa, Real Madrida, Milana i drugih klubova sada se nalazi u velikim problemima. Italijanski sud odredio je mu je devetogodišnju zatvorsku kaznu jer je učestvovao u grupnom silovanju jedne Albanke, a beg od robije pronašao je u rodnom brazilu. Više ni tamo nije siguran zbog potpisanog sporazuma o saradnji, pa se nekadašnji golgeter vodi kao nestao!

Kako prenosi argentinski list "Ole", zvaničnici brazilskog pravosuđa pokušali su tokom prethodne nedelje da lociraju Robinja, ali je on bio nedostupan na svakoj od tri adrese koje je ranije dostavio. Kako saznaje ovaj mediji, komšije nekadašnjeg fudbalera tvrde da ga nekoliko dana nisu primetili, pa se može desiti da je Robinjo čak i pobegao iz zemlje kako ne bi bio isporučen Italiji.

Ukoliko bude uhapšen u Brazilu, Robinjo će biti prebačen na odsluženje kazne u Italiju, a podsećamo da u zatvoru treba da provede čak devet godina. Podsećamo, bivši fudbaler dobio je zatvorsku kaznu na kraju sudskog postupka koji je okončan početkom 2022. godine, a na teret mu se stavljalo silovanje koje je sa prijateljima počinio nad 

Tokom igračke karijere za koju se svojevremeno mislilo da će biti jedna od najvećih u fudbalskoj istoriji Robinjo je nosio dres Santosa, Reala, Mančester sitija, Milana,... Silovanje za koje je osuđen dogodilo se 2013. godine, a od 2014. godine njegova fudbalska karijera je u ogromnom padu i više nikada nije uspeo da zaigra na visokom nivou. Ipak, tokom čak 14 godina u dresu Brazila odigrao je 100 mečeva za nacionalni tim.