Uživo

ZVEZDIN VATROMET NA MARAKANI: Nestvarni Kanga DOMINIRAO, a Rakonjac pokazao zašto je doveden!

Crvena zvezda savladala Novi Pazar u Superligi.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda pobedila je Novi Pazar i nastavila da dominira u Superligi. Na krilima maestralnog Gelora Kange ostvarena je ubedljiva pobeda i to na 78. rođendan kluba - 5:1 (2:1). Gabonac je na ovom meču upisao dva gola i dve asistencije, a Marko Rakonjac se dva puta upisao u strelce, uz sjajan gol Aleksandra Kataija.

Miloš Milojević ponovo je "mešao karte", ubacio je u startnu postavu Pruceva, Lekovića, Rakonjca, Veljka Nikolića i to mu je donelo rezultat. Još jedna dobra vest za crveno-bele je i povratak Mirka Ivanića na teren, pošto je ušao sa klupe posle duge pauze zbog povrede. Najzaslužniji za trijumf koji je odveo crveno-bele na "+21", jer Partizan tek igra svoj meč, bio je Kanga. Njemu je ovo bio ujedno i jubilarni 200. meč u srpskom timu. "Puno dobrih stvari, ekipa nije uigrana, malo je bilo i promene sistema i nekih drugačijih zahteva. Kontrolisali smo igru, nesrećno primili prvi gol, ali nismo ulazili u paniku. Na kraju je do izražaja došao naš kvalitet, moglo je da bude još ubedljivije. Igralo je mnogo mladih igrača, navijači su mogli da uživaju u goleadi", rekao je Milojević po završetku utakmice za "Arenu sport".

Meč je počeo debitantskim golom Rakonjca u 11. minutu posle kornera Kange, ali je u 25. minutu usledio šok. Dragović je igrao rukom, sudija Nikolić pokazao je na "kreč", a Majdevac je bio siguran izvođač. Samo osam minuta kasnije arbitar je ponovo pokazao na "belu tačku" zbog igranja rukom Pešukića u kaznenom prostoru, a Kanga je preuzeo odgovornost i bio je nepogrešiv.

Ritam je dosta pao u drugom delu igre, ali se sve promenilo od momenta kada je Ivanić ušao u igru. Malo je "prodrmao" tim i onda odložio loptu za Kangu u 73. minutu, a on je prelepim udarcem sa oko 18 metara smestio loptu u mrežu. Onda je Gelor u 77. minutu asistirao Kataiju koji je majstorski reagovao i pogodio, a konačan rezultat postavio je Rakonjac u 81. minutu.

18:01

MILOJEVIĆ: MOGLO JE JOŠ UBEDLJIVIJE

Po završetku utakmice Miloš Milojević istakao je da je zadovoljan viđenim.

"Puno dobrih stvari, ekipa nije uigrana, malo je bilo i promene sistema i nekih drugačijih zahteva. Kontrolisali smo igru, nesrećno primili prvi gol, ali nismo ulazili u paniku. Na kraju je do izražaja došao naš kvalitet, moglo je da bude još ubedljivije. Igralo je mnogo mladih igrača, navijači su mogli da uživaju u goleadi", rekao je Milojević za Arenu sport.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
17:55

KRAJ

Meč je gotov, Crvena zvezda je pobedila - 5:1!

17:50

86' - ČEKA SE KRAJ

Jasno je da je sve na ovoj utakmici rešeno, čeka se samo kraj.

Izvor: MN Press

17:47

82' - UŠAO MIJATOVIĆ UMESTO KANGE

Promena Milojevića, ušao je Jovan Mijatović umesto Gelora Kange.

17:46

81' - RAKONJAC PONOVO STRELAC

Drugi gol Rakonjca na utakmici, Zvezda dominira - 5:1! Prucev je, uz malu pomoć sreće, bio asisten.

17:43

78' - VATROMET NA SEVERU

U 78. minutu, kao znak proslave 78. rođendana Crvene zvezde na Severu je usledio vatromet i proslava navijača.

17:42

77' - MAJSTORIJA KATAIJA

Kanga radi sve na terenu, sjajna asistencija i majstorija Kataija za 4:1. Odmah posle tog pogotka izašao je iz igre, ušao je Stefan Mitrović. Kanga je u dosadašnjem delu meča upisao dva gola i dve asistencije.

Aleksandar Katai gol protiv Novog Pazara
Izvor: YouTube/Arena sport

17:40

75' - GOTOVA PROVERA, GOL JE!

VAR soba je proveravala celu situaciju i ustanovljeno je da Ivnaić nije bio u ofsajdu pre dodavanja. Gol Kange je priznat, Zvezda vodi sa 3:1.

17:37

73' - KAKAV GOL KANGE!

Fantastičan gol Kange, sa ivice kaznenog prostora je sjajno gađao i pogodio, Zvezda je uvećala prednost - 3:1. Ipak, čeka se i VAR provera zbog dodavanja Ivanića, odnosno pozicije Ivanića pre toga, da li je bio u ofsajdu.

Gol Kange sa 18 metara protiv Pazara
Izvor: YouTube/Arena sport

17:33

69' - ZVEZDA SE RAZIGRALA

Od ulaska Ivanića Zvezda se ponovo razigrala, Mirko razigrava saigrače, uneo je novu energiju što se vidi po stanju na terenu.

17:27

63' - TRI IZMENE MILOJEVIĆA

Milojević pravi tri promene. U igru su ušli Mirko Ivanić, Irakli Azarov i Slavoljub Srnić, izašli su Aleksandar Pešić, Strahinja Eraković i Veljko Nikolić.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

17:18

54' - NEMA IZMENA

Još uvek nema izmena ni u jednom ni u drugom timu.

17:12

47' - KOREOGRAFIJA NA SEVERU

Napravili su navijači Zvezde koreogafiju na Severnoj tribini povodom rođendana i na transparentu su se našli Dule Savić i Vladimir Petrović Pižon.

Izvor: MN Press

17:11

46' - POČELO JE DRUGO POLUVREME

Sa malim zakašnjenjem počelo je drugo poluvreme na Marakani.

16:50

POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme, Crvena zvezda vodi sa 2:1. Viđena su tri pogotka, od čega dva sa penala, po jedan sa obe strane.

16:44

42' - NAPADI NA OBE STRANE

Prete i jedni i drugi, brzo se igra na Marakani, ali nema četvrtog pogotka.

16:38

36' - ŽUTI ZA VELJKA NIKOLIĆA

Veljko Nikolić dobio je žuti karton, nešto oštriji start fudbalera Zvezde, ušla je i lekarska ekipa.

16:36

34' - KANGA POGAĐA SA PENALA!

Sudija je otišao, pogledao snimak i potvrdio da je penal za Zvezdu. Kanga je uzeo loptu, šutirao snažno i precizno, golman je pročitao stranu, nije mogao ništa, Zvezda opet vodi - 2:1!

Gol Kange sa penala protiv Novog Pazara
Izvor: YouTube/Arena sport

16:34

32' - VAR PROVERAVA PENAL ZA ZVEZDU

Dobio je sudija Nikolić poziv iz VAR sobe zbog igranja rukom u kaznenom prostoru Novog Pazara. Otišao je da pogleda snimak.

16:31

28' - UMALO PREOKRET!

Malo je nedostajalo da Pazarci preokrenu, Borjan je istrčao i klizećim startom odbio loptu, usledio je šut sa oko 40 metara, lopta je završila tik pored stative. Ipak, posle drame su svi odahnuli, jer je linijski sudija podigao zastavicu, čak i da je gol postignut ne bi se računao.

16:27

25' - IZJEDNAČENJE!

Andrija Majdevac bio je precizan sa penala, lopta je otišla u jednu, golman na drugu stranu - 1:1! Sudija Danilo Nikolić je dobio potvrdu iz VAR sobe, a gosti su stigli do izjednačenja.

Majdevac gol protiv Crvene zvezde
Izvor: YouTube/Arena sport

16:26

24' - PENAL ZA PAZARCE

Sudija Danilo Nikolić je dosudio penal za Novi Pazar, ali čeka potvrdu iz VAR sobe. Prilikom centaršuta lopta je pogodila Dragovića u ruku. Defanzivac Zvezde se bunio kod sudije, tvrdi da nije mogao da skloni ruku, ali arbitar ne sluša proteste.

16:24

22' - BORJAN BRANI!

Dobra prilika za goste, Kurdić je bio najviši u skoku, Borjan je bio siguran.

Izvor: MN Press

16:20

18' - ZVEZDA PRETI

Posle postignutog gola Zvezda nastavlja da preti i da traži i drugi pogodak.

16:13

11' - RAKONJAC STRELAC!

Crvena zvezda je povela posle kornera! Kanga je poslao centaršut na peterac, Rakonjac je bio najviši u skoku i postigao je svoj prvenac u crveno-belom dresu - 1:0!

Marko Rakonjac gol protiv Novog Pazara
Izvor: YouTube/Arena sport

16:09

6' - KORNER ZA PAZARCE

Imao je gostujući tim priliku da zapreti iz kornera, ali je izveden veoma loše, pokušali su kombinacijom, odnosno povratnom loptom na ivicu kaznenog prostora, to je brzo presečeno.

16:03

1' - MEČ JE POČEO

Meč je počeo sa par minuta zakašnjenja.

16:02

DRES ZA KANGU

Gelor Kanga dobio je na poklon uramljen dres sa brojem 200 kao znak za jubilarni nastup u crveno-belom dresu.

Izvor: MN Press

15:52

MEČ USKORO POČINJE

Meč počinje u 16 časova.

15:45

MILOJEVIĆ O PROMENAMA U TIMU

Pred početak utakmice Miloš Milojević pohvalio je protivnika i pričao o promenama u sastavu.

"Očekujem organizovanu ekipu Novog Pazara koja će pokušati da nas ugrozi iz kontri. Verujem da možemo da pružimo bolju igru nego protiv TSC-a i da kroz dobru predstavu dođemo do dobrog rezultata. Neki igrači su svojim radom zaslužili da se nađu u sastavu, osvežili smo malo tim, ima igrača koji su dosta igrali, Rodić je rovit, Ivanić slično, svi koji su tu svesni su svoje odgovornosti i od njih tražim da daju maksimum", rekao je Milojević za "Arenu sport"

15:40

IVANIĆ NA KLUPI

Oni čekaju šansu na klupi Crvene zvezde: Azarovi, Bukari, Gobeljić, Ivanić, Kangva, Mijatović, Mitrović, Rodić, Srnić, Vigo, Vasiljević (golman). Dobra vest za Milojevića i crveno-bele je to što je Mirko Ivanić u sastavu posle pauze zbog problema sa povredom.

Izvor: MN Press

15:34

PROSLAVA ROĐENDANA, BESPLATAN ULAZ

Ulaz na Marakanu za ovaj meč je besplatan, Crvena zvezda proslavlja 78. rođendan i tokom nedelje je na razne načine pozivala publiku da dođe i da u što većem broju podrži ekipu.

Aleksandar Katai
Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

15:30

SASTAVI TIMOVA

Miloš Milojević je ponovo "mešao karte". Ovako izgledaju sastavi timova:

ZVEZDA: Borjan - L. Nikolić, Leković, Dragović, Eraković - Kanga, V. Nikolić, Prucev - Rakonjac, Katai, Pešić

NOVI PAZAR: Slavković - Pešukić, Kurdić, Rubežić, Jović - Radovac, Momčilović - Bogdanovski, Đuričković, Ergelaš - Majdevac

Izvor: MN Press

15:28

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

Ukratko

  • Crvena zvezda - Novi Pazar 5:1
  • Kanga briljirao sa dva gola i dve asistencije
  • Rakonjac dvostruki strelac, pogodio i Katai
učitaj još +